Corb la corb nu scoate ochii! Judecatorii au scapat-o de datorii pe o fosta colega condamnata pentru coruptie

Fosta judecatoare Camelia Acrasmaritei a contractat de la o institutie de credit, in anul 2011 circa 20.000 de dolari americani si nu a mai dat banii inapoi @Judecatoarea a fost executata silit pentru circa 50.000 lei, iar acum s-a adresat fostilor sai colegi de la Judecatorie si Tribunal sa o scape de creditor

Exclusa din magistratura, condamnata penal si urmarita de institutiile de credit de la care a luat banii. In aceasta situatie a ajuns Camelia Acrasmaritei, una dintre cele mai cunoscute judecatoare din Iasi. In aceasta perioada, fostii colegi ai acesteia adica magistratii Judecatoriei si ulterior cei de la Tribunal au primit o plangere depusa de Camelia Acrasmaritei care s-a plans ca a fost executata silit in mod abuziv de o institutie de credit din Tecuci si anume SC Est Eurocredit IFN SA. Fosta judecatoare a imprumutat de  la institutia de credit in anul 2011 circa 20.000 euro. Pentru ca nu a returnat la timp ratele creditului si dobanzile aferente SC Est Eurocredit IFN SA a demarat si procedurile de executare silita atat impotriva judecatoarei cat si a girantilor sai, doua rude apropiate, un barbat angajat la Penitanciarul Iasi si o femeie care lucreaza la Spitalul de Copii Sfanta Maria. In baza titlurilor executorii obtinute in justitie, SC Est Eurocredit IFN SA avea de recuperat 50.000 lei. Cu toate acestea institutia de credit a reusit sa recupereze de la creditorii sai numai 35.000 lei. Intreaga tarasenie s-a judecat  la Judecatoria Iasi iar acum a fost repusa pe rol cu recurs la Tribunal in dosarul 2996/245/2017.

Colegii i-au dat dreptate partial

In ciuda cifrelor  mentionate mai sus, in cererea prin care a solicitat „intoarcerea executarii” adica sa i se returneze sumele incasate prin executare silita de institutia de credit, Camelia Acrasmaritei le solicita colegilor sai sa oblige SC Est Eurocredit IFN SA sa-i returneze in total 84.663,67 lei, cu tot cu dobanzi si penalitati. Bine inteles chiar si fostii sai colegi au constatat cererea ca nefiind nerealista si nu au admis-o.

„In ceea ce priveste fondul cauzei, se constata ca, in somatia de plata nr. 384/12.05.2014 si in procesul-verbal de situatie intocmit la 12.05.2014, emise de executorul judecatoresc si anulate prin decizia nr. 140/2016, pronuntata de Tribunalul  Iasi, se face mentiune despre un debit total de 51.397,23 lei, compus din: 44.829,83 lei reprezentand rest debit si 6.467,40 lei cheltuieli de executare, la care se adauga suma de 100 lei reprezentand taxa OCPI”, a constatat magistratii de la Judecatoria Iasi.

Cu toate acestea fostii colegi i-au dat dreptate partial, fostei judecatoare. Acestia au constatat ca SC Est Eurocredit IFN SA au calculat in mod grestit atat debitul restant cat si penalitatile de intariziere. De aceea, magistratii Judecatoriei Iasi au decis ca institutia de credit sa-i restituie fostei judecatoare 23.364 lei.

„Prin urmare, daca din totalul creantei de 51.397,23 lei inscrisa in somatia de plata nr. 384/12.05.2014 si in procesul-verbal de situatie intocmit la 12.05.2014 emise de executorul judecatoresc si anulate prin decizia nr. 140/2016, pronutata de Tribunalul Iasi suma de 26.095,73 lei a fost nelegal calculata, astfel cum s-a retinut in respectiva decizie, debitul corect era, la data emiterii actelor de executare in discutie  de 25.301,5 lei. Avand in vedere ca debitorii au achitat sau li s-a retinut prin executare suma de 48.666 lei, incepand cu data emiterii primului act de executare anulat 12.05.2014, rezulta ca, din totalul achitat, suma de 23.364,5 lei nu este datorata si trebuie restituita celor trei reclamanti”, au stabilit magistratii de la Judecatorie la data de 21.12.2017.

Cu toate acestea Camelia Acrasmaritei s-a declarat nemultumita si a formulat recurs la Tribunal. Judecatorii de la Tribunal nu au pronuntat inca o sentinta definitiva.

Data afara pentru ca era corupta

Camelia Acrasmaritei a fost supranumita de presa ieseana „judecatoarea Mafiei Imobiliare”. Asta deoarece aceasta a pronuntat mai multe sentinte controversate in favoarea unor afaceristi care astfel au obtinut hotarari pentru terenuri si cladiri extrem de valoaroase. Asta in conditiile in care acestia nu aveau nici un drept legal asupra bunurilor respective. De altfel, in anul 2012, Camelia Acrasmaritei a fost trimisa in judecata pentru conflict de interese. Asta deoarece aceasta a pronuntat o hotarare favorabila pentru un afacerist careia fosta judecatoare in vanduse un teren in conditii financiare extrem de favorabile. In data de 30.04.2014, magistratii Curtii de Apel Galati au condamnat-o pe Acrasmaritei la amenda penala pentru conflict de interese.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here