Consilierul lui Daea, vilă cu 23 de camere în Bucium. Palatul lipsește din declarația de avere

După doar doi ani de la angajarea pe un post de consilier al ministrului Agriculturii, ieșeanul Mihai Amarandei a ridicat în Bucium o ditamai vila cu 23 de camere și mansardă, toate locuibile @ Mastodontul de peste 800 de metri pătrați ce a răsărit în Bucium este acum scos la vânzare de consilierul ministrului Petre Daea pentru suma de 500.000 de euro @ Impresionanta clădire lipsește din declarația de avere a lui Amarandei, iar veniturile înregistrate de acesta în ultimii ani nu acoperă o asemenea investiție @ Schițele imobilului și modul de dispunere a încăperilor trădează faptul că Amarandei și-a încercat norocul în imobiliare @ Clădirea este de fapt un bloc cu câte patru apartamente pe nivel @ Culmea, consilierul ministrului promovează anunțul de vânzare a imobilului chiar pe pagina sa de facebook @ Confruntat telefonic de 7IAȘI, Amarandei a evitat să ofere explicații: „Vreți să discutăm chestiile astea prin telefon? Hai, mai bine, să ne vedem…”

Un anonim al politicii ieșene, Mihai Amarandei a ajuns consilier la cabinetul ministrului Agriculturii, Petre Daea, nu pe motive de competență profesională, ci pentru că a fost susținut de ALDE. Retragerea formațiunii politice de la guvernare l-a obligat pe Amarandei să treacă la PSD pentru a-și salva funcția.

Cam atât despre CV-ul lui Mihai Amarandei. Să trecem la fapte! Ieșeanul de la cabinetul lui Daea, care se recomandă consilier „personal” al ministrului, a reușit în doar doi ani de slujbă în folosul cetățeanului ceea ce alți nu reușesc într-o viață. Mihai Amarandei a ridicat în Bucium o clădire impozantă, pe patru niveluri (demisol, parter, etaj și mansardă) de vreo 800 de metri pătrați.

Clădirea lipsește din declarația de avere. Nici veniturile „nu se pupă”

Marea problemă a „slujbașului la stat” este că vila lipsește din declarația de avere. În plus nici veniturile înregistrate legal și în mod transparent de către Mihai Amarandei nu acoperă o asemenea investiție imobiliară. Cu leafa de sub 1.000 de euro pe care o ridică de la Ministerul Agriculturii, fără  depozite în conturi și fără credite la bănci, Amarandei a reușit să ridice în Bucium, undeva pe strada Teascului, o clădire impozantă prin mărime. Mastodontul este finisat și racordat la toate rețelele de utilități. Conform declarațiilor de avere postate pe site-ul Ministerului Agriculturii, Mihai Amarandei a realizat în 2018 venituri de 38.500 lei, adică a ridicat o leafă ceva mai mare de 3.000 de lei pe lună. În 2017, consilierul ministrului a declarat venituri de 42.000 de lei și 6.000 de euro.

Avuția imobiliară a lui Mihai Amarandei este într-o confuzie generală. Deși a cumpărat terenul din Bucium încă din 2014, de la soții Marian și Corina Mantu, în declarațiile de avere ale acestuia pământul dispare și reapare de la an la an.

 

Vinde blocul pe facebook. Vrea jumătate de milion de euro!

Amarandei vrea 500.000 de euro pentru proprietatea din Bucium și dă asigurări că îi aparține în proporție de sută la sută. Anunțul de vânzare l-a postat chiar pe pagina sa de facebook și, după cum se cuvine, conține o descriere detaliată a imobilului. Așa aflăm că edificiul ridicat de către acesta are 23 de camere și o mansardă locuibilă de 132 metri pătrați. Ba mai mult, la demisol au fost amenajate nici mai mult nici mai puțin de 11 boxe.

Modul de dispunere a încăperilor, așa cum reiese din schițele ce însoțesc anunțul, arată că, de fapt, Amarandei a construit în Bucium un bloc cu câte patru apartamente pe nivel. Plus că nici un om sănătos la cap nu-și face casă cu 11 boxe la demisol. Parterul are 11 camere și patru băi, etajul are 12 camere cu patru băi și patru balcoane. Mansarda nu a fost compartimentată.

„Vând construcție proprietate personală , in Iași zona Bucium, compusă din parter+ etaj ( demisol și mansardă ) , compartimentat astfel : demisol- 11 boxe, suprafața totală , 228mp ; parter – 11 camere , 4 bai , suprafața totală 228, 22 mp ; etaj – 12 camere , 4 bai ,4 balcoane ; mansardă 132 mp, locuibili . Teren 949mp împrejmuit, utilități : gaz, apa , curent electric , fosa septica , locuri de parcare . Se pretează pentru : cămin bătrâni , grădinița, birouri, sediu firmă , locuri cazare , etc. ! Preț 500.000 Euro. Tel 0741175202 : 0766302565 . Mulțumesc pentru distribuire !!!!”, este textul anunțului postat pe facebook de Mihai Amarandei.

Amarandei: „Hai, mai bine, să ne vedem…”

În primă fază, l-am contactat pe Mihai Amarandei pretinzând că suntem interesați de o eventuală tranzacție imobiliară. Cu spirit negustoresc, consilierul „personal” al ministrului ne-a oferit indicații pentru a ajunge la clădirea din Bucium. Ba mai mult, era dispus să ofere relații la fața locului pentru că, după cum chiar el a spus, „se afla în zonă” și nu la minister.

Convins că discută cu potențiali clienți, Amarandei a spus-o pe șleau: „Nu-i chiar o casă. Este „ceva” mai mare. O să vedeți!”

După un răgaz de câteva ceasuri a urmat a doua conversație. De această dată, între ziariști și politician. A recunoscut că a construit clădirea din Bucium și că proprietatea îi aparține în totalitate. Când a venit vorba cu ce bani, Amarandei s-a declarat incomodat de acest mod de comunicare, telefonic.

„Vreți să discutăm chestiile astea prin telefon? Hai, mai bine, să ne vedem…”, a spus Mihai Amarandei.

Tudor LEAHU

Rareș NEAMȚU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here