Academicianul Simionescu şi milităria, sau „Moşul şi mitraliera „

P’ecum ne-a informatără, prompt, un neobosit trompet, bîzîitor & ultra-penibil, al bulbucilor pseudo-jurnalistici, academicianul Bogdan Simionescu a primit titlul de ” Membru de Onoare în Grad de Comandor al Ordinului Militar de Romania ” . Pam-pam  …

Nţ, bunicul academician, care e moştenitorul fotoliului de şef al cercetării ieşene în domeniul chimiei, n-a inventat vreun combustibil care să trimită rachetele militare romîneze pînă în Kamceatka sau Honolulu. Şi nici vreun praf de puşcă senzaţional, cu ajutorul căruia gloanţele armiei naţionale să fie mai teribele decît rachetele americane de la Deveselu. După cum ne informeşte gurnalistul de care aminteam, vice-prezidentul academiei romîneze a primit bastonul de mareşal din celofan ” pentru contributia la pastrarea si cultivarea valorilor nationale „. Pauză solemnă de reculegere, admiraţie şi flatulaţie patriotică.

O fi inventat marele chimist vreun îngrăşămînt natural cu adaos de molibden, care să fie pus la rădăcină, în procesul de cultivare a preţioaselor tufe de valori naţionale ? O fi brevetat un formol tricolor, care păstrează, veşnic, fructele roş-galben-albastre ale tufelor amintite ? E datoria căprarilor din acest ordin militar să ne lămrească cestiunea în cauză, pentru  ca şi noi, neînsemnaţii civili, să-l celebrăm cum se cuvine pe titanul patriotic al gazelor rare sau tricolor-intestinale.

Pardon, domnu’ academician, da’ asta e : oricît te-ai da gaz rar, cînd te amesteci cu sulful slugarnicilor dorsali, începi să miroşi a plaja Purcica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here