Colonel SRI, acuzat că a divulgat secrete de stat. Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu procurorii militari a fost respins

Un colonel SRI în vârstă de 52 de ani, activ în Slatina, a fost acuzat că a divulgat secrete de stat și a deținut ilegal documente secrete. Colegii săi au început să-l suspecteze că, în loc să distrugă documente clasificate, le-ar fi luat acasă, fotografiind unele dintre ele. Aceste documente conțineau informații sensibile despre măsurile legale autorizate și operațiunile desfășurate de către SRI, inclusiv detalii privind activitățile informativ-operative, identitățile persoanelor și metodele de obținere a informațiilor, inclusiv prin surse secrete umane.

După o anchetă desfășurată de DIICOT, colonelul SRI a fost acuzat de deținerea de documente secrete, evitând acuzațiile mai grave de divulgare de secrete de stat. Parchetul Tribunalului Militar București a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu colonelul, propunând o pedeapsă de opt luni de închisoare cu suspendare. Cu toate acestea, tribunalul a respins acordul, considerând pedeapsa prea blândă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here