Cocaina, la liber printre studentii de la UMF. Marturii cutremuratoare!

„Am venit in tara asta sa studiez, am facut cinci ani de scoala si pe parcurs a inceput sa-mi placa distractia.  Am consumat ecstazy sau cocaina, dar nu am vandut”, a spus Jallouli Abderrahman, studentul medicinist tunisian condamnat in urma cu cateva zile definitiv pentru trafic de droguri @ Studentul a primit  5 ani cu executare iar complicele sau, o tanara romanca pe nume Anca Georgeta Bercea, a primit o pedeapsa cu suspendare @  „M-a batut, m-a torturat psihic. Faceam totul pentru ca el sa-si termine studiile. Vreau sa dovedesc ca nu sunt o infractoare”, a spus tanara

Decizie finala in dosarul studentilor de la UMF Iasi, consumatori si traficanti de droguri. Magistratii ieseni de la Curtea de Apel Iasi au decis sa aplice pedepse putin mai blande studentului medicinist Jallouli  Abderrhman si complicei sale o tanara pe nume Anca Georgeta Bercea. Astfel, daca initial, la data de 20 decembrie  2017 magistratii Tribunalului Iasi au decis ca Jallouli Abderrahman zis Joey Zasa sa fie condamnat de Tribunal la o pedeapsa de 6 ani de inchisoare, acesta a ramas dupa sentinta pronuntata in apel cu 5 ani de inchisoare. De asemenea, complicele sau, Anca Georgeta Bercea condamnata initial la 3 ani de inchisoare cu suspendare la Tribunal s-a ales in apel cu 2 ani si 8 luni cu suspendare. Inainte de pronuntarea sentintei finale, magistratii au dorit sa mai auda inca o data ce au de spus cei doi inculpati. Din marturiile celor doi a reiesit ca reteaua era condusa de un alt student tunisian, un anume Turki Skander, un personaj condamnat de asemenea pentru trafic de droguri, intr-un alt dosar de Tribunalul Timis. De altfel, tanara a spus ca a fost iubita lui Skander iar infractiunile care i s-au imputat au fost savarsite in urma presiunilor psihice exercitate de acesta. Tanara a fost trimisa in judecata printre altele deoarece a ingrijit intr-un apartament plantele de canabis pe care i le daduse in grija iubitul sau, Turki Skander. De asemenea, tanara a fost acuzata de tainuire.  Anca Georgeta Bercea, a povestit in fata magistratilor ca a fost mai mult „fortata” sa faca ce spunea Turki Skander.

„Vreau sa dovedesc ca nu sunt o infractoare. Daca asi fi putut sa fug din aceasta relatie toxica (relatia cu Turki Skander), as fi facut-o demult. Omul ala mi-a facut viata un cosmar. Totul a inceput frumos, dar dupa aceea a inceput sa ma bata, m-a invinetit pe maini si pe picioare. Eu faceam, curat, spalam, faceam mancare, faceam totul pentru ca el sa-si termine studiile. Acum , nu mai pot schimba nimic, sunt cu un picior in groapa si cu unul aici. Daca fac inchisoare, se alege praful de mine”, a spus plangand, in fata judecatorilor Anca Georgeta Bercea.

De altfel, avocatul acesteia a depus la dosar o expertiza psihiatrica care arata ca tanara a fost dominata psihic de Skander in perioada relatiei „toxice”, situatie care i-a atras unele circumstante atenuante. S-ar parea ca magistratii au tinut cont si de acest lucru deoarece, dupa cum s-a vazut mai sus, aceasta a fost condamnata la  2 ani si 8 luni cu suspendare avand in vedere ca acuzatiile erau legate de traficul de droguri.

„Eu consumam droguri, nu vindeam”

In ceea ce-l priveste pe studentul de la UMF, Jallouli Abderrahman, zis Joey Zasa, acesta a incercat sa-i convinga pe judecatorii Curtii de Apel ca a fost doar un consumator de droguri si nu un traficant. S-ar parea ca strategia acestuia nu a functionat deoarece dupa cum s-a precizat mai sus acesta a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu suspendare. De asemenea, desi procurorii i-au acuzat pe cei doi de constituirea unui grup infractional organizat, Abderrahman a spus ca nu s-a intalnit niciodata cu Anca Georgeta Bercea.

„Am venit in tara asta sa studiez, am facut 5 ani de scoala si pe parcurs a inceput sa-mi placa distractia. Am consumat ecstazy sau cocaina dar nu am vandut. Daca va uitati pe declaratiile martorilor veti observa ca nimeni nu a spus ca a cumparat de la mine ecstazy sau cocaina. Eu nu m-am intalnit niciodata cu femeia asta. Nu este normal sa fiu pedepsit pentru ce nu am facut. S-a mai spus ca eu am vandut droguri de 30.000 lei. Eu nu aveam nevoie sa castig bani din traficul de droguri, pentru ca eram student, parintii mei imi trimeteau lunar 700 euro. Va rog sa-mi mai dati inca o data sansa sa arat ca sunt un om bun”, a spus Jallouli Abderrahman.

De altfel, Jallouli Abderrahman s-a nascut la Paris si este fiul unui profesor universitar din Tunisia. Potrivit rechizitoriului procurorilor, reteaua trafica cocaina, ecstazy si cannabis.

Cantitate impresionanta de droguri

Cercetarile in acest dosar au demarat in forta pe data 6 decembrie 2016 cand  politistii din cadrul Brigzii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi si procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi au efectuat patru perchezitii domiciliare, dintre care una in municipiul Timisoara si trei in municipiul Iasi, la membrii acestei grupari. Din cercetari a rezultat ca membrii gruparii ar fi procurat droguri de mare risc (cocaina, ecstasy) si de risc (cannabis) din Olanda, pe care le-ar fi comercializat unor dealeri din Iasi, Timisoara si Bucuresti. In urma perchezitiilor, au fost ridicate in vederea confiscarii 700 g de canabis, 1.638 de comprimate ecstasy, 20 g de cocaina, 10 timbre de LSD, 1.340 de euro, 5.822 de lei, 4 laptopuri, 1 sistem informatic, 2 HDD, 7 telefoane mobile, 7 cartele SIM, 4 carduri de memorie, 8 cantare electronice, o instalatie pentru cultivare si intretinere indoor de plante de cannabis, dispozitive de iluminat, ventilat, preparat si ambalat, 2 kit-uri pentru identificarea cocainei.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here