Cine-a pus mașina-n drum …

Circulă prin urbe o poveste, dar nu pentru copii, ci pentru oameni copți, despre vremea când actualul edil, cumătru și baron era în serviciul lui nea Gigi ca vice și în care s-a petrecut o istorie ce încă nu-i deslușită complet.

Cu câteva nopți înainte ca mascații să-l înșface pe șăfu lui dom Chirica, mnealui a făcut-o lată de tot și s-a suit la volan rupt de beat, de a intrat în mașina unui nene ce avea oarece afaceri cu tonete prin târg. Mașina ca mașină, se face, problema era starea de ebrietate a lui nea vicele.

Și omu a înțeles cum stă treaba, mai cu seamă că a fost ajutat de autorul accidentului cu ceva avize, a acceptat propunerea celui vinovat, să nu mai cheme miliția, că-i repară mașina și ca bonus îl ajută cu ce vrea mușchiul lui. Zis și făcut.

Mașina în scurt timp a ajuns … că nu se cunoștea să fi fost pupată de vice, adică țiplă, iar dom Chirica, din vice, primar, că nea Gigi a ajuns în beciul domnesc. Pe cale de consecință, păgubitul, în baza promisiunii din noaptea evenimentului, s-a dus ață la primărie pentru … restul de bonus, adică să-și angajeze nevasta la stat pe un post călduț …etc.

Și de unde în noaptea aia era în stare să-și dea și scaunul, numai să nu vină organele să-i ia probe, la vederea omului s-a întors și-o zis că nu poate face nimica. Mai mult, i-o dat o circulară pe firu scurt lui vice cumătrul, să-i anuleze autorizațiile pentru tonete. Na, poftim recunoștință. Acuma suntem curioși ce-o să le facă și la liberali, că o promis mai multe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here