Chirica si-a tras masina de lux care costa cat un apartament. Soacra, noua „Matusa Tamara” pentru sefii Primariei

In curtea vilei primarului Mihai Chirica troneaza un autoturism Mercedes GLE, care a fost achizitionat la inceputul acestui an @ Pretul bolidului produs in 2015 porneste de la 40.000 de euro si poate ajunge, in functie de dotari si motorizare, chiar si la 93.000 de euro @ In acte, masina a fost achizitionata de firma detinuta de soacra primarului, Lacta Han Prod SRL, din comuna Urecheni, judetul Neamt si este folosita indeosebi de sotia lui Chirica, Cristina Elena @ Pare ceva la moda si cu noroc: soacrei vicelui-cumatru Harabagiu i s-a teleportat terenul mostenit de la Miroslava pe platoul Moara de Vant, langa Spitalul Regional de Urgente

Ca sa pozeze in sarac si cinstit, Mihai Chirica se plimba prin Iasi cu masina primariei, un Mercedes vechi de aproape 20 de ani. Insa, in curtea vilei sale, troneaza un bolid de lux care costa cat o casa. Este vorba de un Mercedes GLE, achizitionat la inceputul acestui an. Pretul unui astfel de autoturism, care a fost produs in 2015, porneste de la 40.000 de euro si poate ajunge, in functie de dotari si motorizare, chiar si la 93.000 de euro.

Primarul Mihai Chirica nu trebuie sa justifice de unde a avut bani pentru masina si nici nu a fost nevoit sa o treaca in declaratia de avere, deoarece a fost achizitionata si inmatriculata pe firma soacrei sale, Lacta Han Prod SRL, care functioneaza in comuna Urecheni din judetul Neamt. Pentru ca primarul Mihai Chirica are la dispozitie parcul auto al primariei si pentru ca nu care cumva cineva sa intoarca capul dupa el pe strada ori sa-l arate cu degetul, masina este folosita de sotia sa, Cristina Elena Chirica.

Firma soacrei lui Chirica, Lacta Han Prod SRL, are ca obiect de activitate comercializarea produselor lactate, iar in ultimiii ani a raportat profit care nu a depasit suma de 40.000 de euro. Cu toate acestea, firma si-a permis achizitionarea unui bolid de lux de ultima generatie.

Soacra, „portofel de aur” si pentru vicele-cumatru Harabagiu

Fostul premier Adrian Nastase a avut-o pe Matusa Tamara, in timp ce sefii din Primaria Iasi au soacre a caror afaceri si averi au inflorit dupa ce ginerii au ajuns „la butoane” in Palatul Roznovanu.

Tot 7Est a dezvaluit ca soacra viceprimarului Gabriel Harabagiu, Maria Tamboi, a fost beneficiara unei retrocedari scandaloase. Aceasta a fost pusa in posesie cu un teren de 1,5 hectare in zona Moara de Vant, chiar in proximitatea amplasamentului ales de Primaria Iasi pentru ridicarea Spitalului Regional de Urgente. Terenul mostenit se afla la granita dintre municipiul Iasi si comuna Miroslava. Mai mult, initial, soacra lui Harabagiu si ceilalti mostenitori ar fi trebuit sa primeasca despagubiri banesti si nu teren. Maria Tamboi a cumparat drepturile de proprietate asupra terenului de la ceilalti mostenitori pentru suma de 73.500 de euro, in conditiile in care aceasta are o pensie de cateva mii de lei. Valoarea de piata a terenului teleportat de la Miroslava pe platoul Moara de Vant depaseste 1 milion de euro.

La nunta si cumatria lui Chirica s-au „inchinat” 185.000 de euro

Mihai Chirica putea sa cumpere masina Mercedes GLE din banii stransi din darurile primite la nunta si la cumatria mezinului. Presa locala a relatat ca, in total, la cele doua evenimente organizate Chirica, mesenii au „inchinat” 185.000 de euro. Tot ziarele locale au speculat faptul ca printre invitatii de seama care au cotizat la petrecerile primarului s-au numarat investiori imobiliari, beneficiari ai unor autorizatii de construire scandaloase.

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here