Chirica, puşcăria şi rabinăria

Primarul de buzunar al Iaşului s-a molipsit teribel de la rabinii cu care se tot întîlneşte, periodic, conform Ordinului de Zi pe Unitatea ” Shalom, pogrom, Ieruşalaim ” ( UM 10-15 % ; ” de buzunar ” în toate sensurile). Iar molipseala asta se traduce prin vorbe adînci şi în doi peri, din categoria ” alb tărcat cu pete negre sau negru tărcat cu pete albe „.

Întrebat ce crede despre propunerea legislativă privind închisoarea la domiciliu , Mişu Solomonache – Bahluienştain  s-a proptit cu chicioarele pe ambele maluri ale cestiunii, cogitînd verbal şi profund : sînt cestii care pot pentru ca să fie bune, dar şi cestii care pot pentru ca să fie rele.

Rezon ! Avînd în vedere dosarele DNA în care e anchetat sau va fi anchetat piticul ptimăresc, dilema săramanului şoarec edilic e de înţeles : dacă se ia după Ordinul de Zi pe Unitatea Declarativă Anti-Corupţie, ar trebui să fie ” contra ” ; dacă se uită la lista fraierilor care au crezut că au imunitate din partea ” serviciilor „, dar acum stau în puşcărie, e clar că nu poate fi decît ” pentru ” pîrnaia la domiciliu.

Un sfat practic : rabine Mişu, o valiză cu pijamale în dungi nu strică niciodată. Cu pantaloni de tablă.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here