Chirica, J.R. Ewing și rachetele

Fiindcă a rezolvat cam toate problemele din tîrgul Iașilor, plus cele din Balcani, Caucaz & Orientul Apropiat, cel mai mare primar bahluiez din mileniul nostru va pleca în curînd cu capra prin America, mai exact în statul cow-boy-lor și petroliștilor, Texas. Și mai exact –  în capitala Houston, ca să pună de o înfrățire trans-atlantică, adică taman ceea ce lipsea pentru ca în orașul nostru să curgă pe străzi lapte de bizoancă, petrol ecologic și miere de orhidee roz.

Ca geolog ce e, probabil că micul nostru napoleon administrativ va trage o tură și pe coclaurile din jurul Dallasului, ca să depună o coroană de flori la mormîntul imaginar al milionarului petrolist  J.R. Ewing. Cu nădejdea că duhul personajului de televiziune îi va spune, la ureche, cum poți scoate bani grei nu numai din autorizații de construcție ori alte hîrtii cu antet & ștampilă, ci și din chestii de calibru maxim, mai de adîncime.

Probabil însă că scopul principal al acestei vizite de înfrățire e altul : la Houston e un celebru cosmodrom al NASA, așa că Mișu ,, Mickey  Mouse ,, Chirica ar putea fi interesat de un zbor cu racheta spre Marte, în vederea alegerilor locale care urmează. Deși, dacă te uiți la treaba mare pe care a făcut-o în anii de cînd ia leafă din primărie, probail că destinația ar trebui să fie alta : Botswana. Prin metoda “ în pendulă, cu satelitul ” . Ca să se înfrățească, definitiv, cu moneda botswaneză.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here