Chiar nimic?

Curios că după vorbele grele scăpate de dom’ primare la închiderea serbărilor din 15 octombrie s-o așezat o liniște de parcă n-ar fi fost nimica. Se pare că cei vizați de focurile de artificii l-au tratat pe autor cu oarece sictir ori l-au pus pe o listă și urmează să-i ardă niște șuturi rusești cu spume și chiuituri când o să-i fie lumea mai dragă.

Ar mai fi ipoteza că, dacă o vorbit gura fără encefal, o seamă de conselieri să-i fi spus să-și aducă aminte de procedeul struțului, adică mucles și capul la fereală. Și cum domnia știe ce este sub cernoziomul la vedere, deci nu merge introducerea capului prin băgare ca struțul, pesemne a ales să se plimbe un pic, ca nu cumva să-l ia la răspăr gazetele din capitală, că s-ar fi făcut mortul cât casa.

Acuma odată duma aruncată, nu mai poate fi pusă la loc, așa că la anunțata vizită a lui dom’ Dragnea, e posibil să-și mai ia încă un mic concediu, nu de alta, dar nu s-ar simți deloc confortabil să dea socoteală șefului de la partidul care l-o aburcat pe fotoliul cu vedere la stradă din Roznovanu.

Până atunci însă, președintele interimar al filialei județene, recte dom’ Popa o anunțat că-l dă în judecată pentru vorbele de ocară, ceea ce n-o să fie deloc moale, iar restul anturajului de partid mulțumindu-se să-l privească cu candoare, cam ca pe un proaspăt externat de la Socola la care psihoterapia a prins numai pe jumătate.

Privit din afară, cu tot cu ieșirile la rampă, junele nostru dom primare se pare că nu e prea riguros în ceea ce privește gestiunea emisiilor verbale, pentru că una a declarat pe la începutul mandatului și alta spune acuma.

Aici e de vină și presa, pentru că dacă ar fi fost întrebat înainte de serbări, ce-i cu focurile de artificii în condițiile în care, chiar mnealui s-a exprimat de-a curmezișul acestei manopere, probabil s-ar fi temperat și ar fi găsit o formulă mai cumsecade de rezolvat daravela asta.

Sigur că, treaba asta ar fi putut fi făcută și de opoziția din CeLe, numai că acolo dom primar e ca un prof de artimetică în fața unor elevi care se pregătesc să dea corijența și n-am văzut vreun conselier cu artimetică-n instalație să treacă clasa.

Așa că, toată măgăreața cade pe capul lui dom’ Mișu și nu știm cum o să iasă, că teza asta cu anticomunismul e fumată și ruginită, cu corupția nu merge, că sunt oarece suspiciuni ce planează deasupra biroului său și nu dă bine deloc, iar de revoluții nu poate fi vorba, că nu-i cu cine.

Ar mai fi varianta în care dom’ profesor Simirad ar găsi soluția din ecuația asta cu un buluc de necunoscute, asta dacă are chef și nu se strică vremea.

Văru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here