Chelnerița lui Avram bagă crocodili în ham

PNL Iași a intrat iar în cacao pîn’ la brîu. Abia a explodat dosarul de corupție cu tablă al ex-ministrului Costel Alexe, șeful liberalilor ieșeni, că e din nou mare tămbălău național, după ce în presa de la București a apărut o anchetă, nașpa tare, despre o chelneriță liberală de la Iași, ajunsă inginereasă la Apele Romîne. Mai ezakt la dispeceratul administrației regionale din Moldova, care se ocupă, printre altele, și cu protecția contra inundațiilor.

Problema nu-i atît că chelnerița cu diplomă de inginer chimist a ajuns un fel de șefă peste inundații, ci că, după cum se vede de la o poștă din ancheta de presă, purtătoarea de fustă e tufă de Veneția și la chimie, și la apărie, și la altele. Pardon, am zis ” poștă ” ? Să le fie rușine celor care s-au gîndit la chestii prea liberale sau libertine, era vorba dăcît de vechea unitate de măsură a distanțelor mari.

Nu-i nici un sexism, să se calmeze activiștii corect-politicoși. Păi, din ce se vede în ancheta aia, chelnerița garantată de PNL e din specia ălora care cred că ,, Fosfor ,, e locu’ ăla cu multă apă, prin care treci cu vaporu’, cînd te duci la Instant Bull … Strîmtoarea Fosfor parcă îi zice, nuuu …? Instant Bull, adică versiunea turcească a lu’ Red Bull : pui praf de ăsta, instant, în apă minerală ( scoasă din mină de mineri, adica ) , și gata-i energizantu’ ! Că doar ea a precizat că, pardon, la facultatea aia de chimie nu s-a prea axat pe … astea, cum le zice … ca fosforu’ … supt-stanțe chimice, așaaa …

Ce-s supt-stanțele ? Nu vă gîndiți iar la prostii, supt-stanțele sînt niște chestii care stau dedesuptul stanțelor. Cum adică,  ,, ce-i stanța ,,  ? Ceva cu multă apă, cum e Co’stanța, decît că mai mică. Că era și un cîntec : ” Pleeaaacă Taanțaaa laaa Coo’stanțaaaa, / Să-și preegăteascăă vaacaanțaa … ,,. Daa, Tanța ierea sora mai mică a lu’ Stanța.

Ce-i debitul de apă și cum se măsoară ? Păi ie debitu’ și creditu’, nuu … ? Credit ie cînd iei, debit cînd dai. Cu căldarea se măsoară, ca cînd i-ai dat la un vecin o căldare de must, că el n-a cules încă via, că nu s-a copt, că-i mai la umbră. Sau ca cînd domnu’ director Petru Avram, vice-președinte al PNL Iași și cumătru cu dom’ penal Costel Alexe, i-a dat lu’ duamna chelneriță, inginereasă & dispecereasă Simona Iancu tot o căldare. De sfaturi bune, nu vă gîndiți iar la chestii liberalo-libertine. El a dat, ea a luat și a zis ,, mersi ,, , toată lumea a fost mulțumită. Care-i problema, ce atîta gălăgie …?

Că dom’ director, inginer și profesor universitar cu ziua P. Avram n-are habar nici cum se calculează …ăstaaa … volumu’ la triunghi … sau aria la operă … astea sînt decît răutăcisme de-a’ lu’ pe-se-de, ciuma roșie ! Păi s-o fi intimidat inghinal bietu’ director, inginer etc, cînd s-a gîndit la debitu’ lu’ duamna Simona … Doar ‘mnealui e ,, animal politic ,, , cum a și declarat. Păi, unde-ați mai văzut animal care să știe cum se calculează aria triunghiului ?

Terminați, deci, cu bancurile proaste : că duamna Simona ar fi dat concurs de angajare ( la  proba teoretică ) calculînd debitul de fluid necesar pentru a mări volumul unor zone inundabile ale lu’ dom director Avram ;  ori că proba practică ar fi constat în aplicarea concretă a calculelor. Astea ie dăcît bancuri sexiste dă autobază, scornite de pe-se-de și de propaganda rusească.

Deci, ca să ne lămurim : dom’ director-cumătru Avram ie dăcît un animal politic, un Yellow-Blu Bull. Că Red Bull e cu ciuma-roșie. Deși parcă ,, bull ,, presupune nu doar coarne și fălci, ci și niște accesorii , pe care liberachele directorizat nu prea pare să le aibă în dotare.  Nici inghinal, nici intra-cranian. Eeei, da’ dacă duamna Simona are grijă de creșterea debitului, poate se rezolvă, cu timpul.

Să așteptăm deci, cu încredere unanimă și deplină în guvernarea iohanisto-liberală, volumul de studii bio-hidrologice al cuplului de specialiști Avram-Iancu – ,, Crocodilii galben-albaștri de Bahlui și șopîrlele roz-bleu de club : încrucișare, reproducere, folosire în industria poșetelor de lux ,,.

Iar cu inundațiile rămîne cum am stabilit : PSD și rușii îs de vină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here