Cele 3 condiții ale Austriei pentru a primi România în SCHENGEN. Karner: „Dacă sunt îndeplinite, suntem de acord cu Air Schengen”

Ministerul austriac de Interne a dezvăluit condițiile pe care Austria le impune pentru a accepta România în Spațiul Schengen, în ceea ce privește transportul aerian. Aceste condiții sunt:

  1. Consolidarea protecției la frontierele externe ale Uniunii Europene, în special la frontiera bulgaro-turcă, prin triplarea prezenței poliției de frontieră a Uniunii Europene. Prezența Frontex (poliția de frontieră a Uniunii Europene – n.r.) la frontiera bulgaro-turcă ar trebui să fie cel puțin triplată. De asemenea, se cere un sprijin financiar semnificativ pentru protecția frontierelor externe ale Bulgariei și României.
  2. Implementarea unor controale consolidate la frontierele terestre dintre Bulgaria și România, precum și dintre România și Ungaria.
  3. Asumarea responsabilității pentru migranții care au intrat ilegal în Austria. Aceasta reprezintă a treia condiție impusă de Ministerul austriac de Interne.

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, este dispus să accepte intrarea României în Spațiul Schengen în ceea ce privește aeroporturile, cu condiția ca România și Bulgaria să fie de acord să primească migranți din Siria și Afganistan, și să implementeze controale sporite la frontierele dintre Bulgaria și România și dintre Ungaria și România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here