Cel mai bogat primar pierde toata averea. A fost executat de cei care l-au trimis la inchisoare

Una dintre victimele lui Mihai Sabaiduc a obtinut aprobarea judecatorilor pentru a recupera de la fostul primar suma de 701.190 euro @ Judecatorii au aprobat astfel ca averea fostului primar din Dumesti sa fie executata silit

Cel mai bogat primar al judetului Iasi va pierde toata averea. In dosarul 5238/245/2018, magistratii ieseni de la Judecatorie au aprobat cererea de executare a averii fostului primar al comunei Dumesti, Mihai Sabaiduc. Cererea a fost depusa de una dintre partile vatamate din dosarul de coruptie in care Sabaiduc a fost condamnat definitiv de magistratii Inaltei Curti la o pedeapsa de 8 ani de inchisoare. Cererea a fost depusa de Costel Urzica, administrator al firmei Investexpert SRL, care a primit astfel incuviintarea de a recupera de la Sabaiduc nici mai mult nici mai putin decat 701.190 euro. Pe langa Urzica, in dosar apar ca si parti vataamate zeci de familii din Dumesti care si-au pierdut terenurile in urma abuzurilor savarsite la primarie. Pe langa Sabaiduc, a fost condamnat Constantin Butnariu, juristul Primariei din Dumesti si fostul primar si secretar Constantin Gheorghiu, sau Orest Oanea, fost director al OCPI Iasi. Alaturi de acestia au mai fost condamnate alte sapte persoane, printre care s-a aflat notara Lidia Vieru, Constantin Dorneanu, fost consilier superior in cadrul Primariei Dumesti, Radu Guzu, fostul sef al Postului de Politie Dumesti, precum si Elena Matei, fosta secretara la Biroul Notarial Vieru Lidia.

Potrivit anchetatorilor, „in 2005 si 2006, Sabaiduc Mihai, primar al comunei Dumesti si presedinte al comisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar, Butnariu Constantin, consilier superior I in cadrul Primariei Dumesti si membru al comisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar, Gheorghiu Constantin, secretar al comunei Dumesti si secretar al comisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar, Dorneanu Constantin, consilier superior in cadrul aceleiasi primarii si Guzu Radu, sef al Postului de Politie Dumesti, au pus in aplicare un mecanism prin care inculpatii sau rudele lor au dobandit in mod ilegal mai multe terenuri situate pe raza administrativ teritoriala a comunei Dumesti, judetul Iasi, in apropierea drumului european 58 (Halmeu-Iasi-Sculeni) in scopul vanzarii catre investitori in schimbul unor importante sume de bani”. Toti cei mentionati ar fi cauzat un prejudiciu de aproape un milion de euro unui numar de 16 persoane. Pagubitii au solicitat 857.190 de euro si 30.725 lei daune materiale si morale dar, la final, au primit mult mai putin.

Bianca CRISTEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here