Cea mai aglomerată vară la Blue Air, cu 1,5 milioane de pasageri în perioada 1 iunie – 31 august

13 septembrie 2018, București – Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească, a transportat, în perioada 1 iunie – 31 august, aproximativ 1,5 milioane de pasageri. A fost o vară cu adevărat aglomerată, la fiecare 9 minute un avion Blue Air fiind gata de decolare.

Zborurile Blue Air spre cele mai căutate destinații de vară au avut un grad maxim de ocupare, vedetele sezonului fiindValencia, Barcelona, Malaga, Roma, Napoli, Florența, Torino și Lisabona. Biletele la prețuri accesibile și spre Bordeaux au atras foarte mulți pasageri Blue Air. Ales cel mai bun oraş din lume în cadrul topului Lonely Planet’s Best in Travel 2017, Bordeaux impresioneză tot mai mulți turiști dornici să trăiească experiența gastronomică oferită de restaurantele orașului, să viziteze celebrul Cité du Vin și să se bucure de centrul istoric al oraşului Bordeaux, reabilitat și renovat.

În perioada 1 iunie – 31 august, Blue Air a realizat nu mai puțin de 574 zboruri charter spre insulele grecești Zakynthos, Corfu, Creta, Lefkada și Santorini (cea mai vizitată insulă a Greciei). Alți turiști au ales Turcia și au optat pentru atmosfera boemă și plajele din Bodrum, au mers înAntalya, ori în Alanya, un oraș situat la 140 km est de Antalya. Hurghada, un fost sat pescăresc de pe țărmul MăriiRoșii din Egipt, a fost o altă destinație căutată.

Însă, nu toți pasagerii Blue Air călătorit spre plajele dinEuropa, Turcia sau Egipt. În timp ce o parte din flota de 30 de Boeing-uri 737 a transportat pasagerii spre destinațiile de la malul mării, alte aeronave au zburat spre țările nordice:Suedia, Norvegia, Finlanda și Danemarca.

“Ne-am pregătit pentru o vară intensă, iar așteptările ne-aufost confirmate. Le mulțumim celor 1,5 milioane de pasageri care au ales să zboare, și în această vară, la bordul avioanelor Blue Air. Suntem încântați că rutele noastre au răspuns așteptărilor pasagerilor. Cele mai căutate au fost destinațiile clasice pentru vacanța de vară, dar ne bucurăm și de succesul zborurilor spre Oslo, Helsinki, Copenhaga sauStockholm. Observăm un interes tot mai accentuat al românilor pentru țările nordice, iar aceștia descoperă că sunt opțiuni de vacanță pentru toate bugetele. Și în această vară, la fel ca în oricare zi de zbor la Blue Air, prioritatea întregii echipe a fost să oferim pasagerilor o călătorie în deplină siguranță și o experiență frumoasă de zbor”, a declarat Tudor Constantinescu, Director Comercial Blue Air.

Despre Blue Air:

Blue Air și-a început activitatea pe 13 decembrie 2004, în prezent operând peste 100 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia și Spania. Compania aeriană a transportat, în 2017, nu mai puțin de 5.061.790 de pasageri. Pentru 2018, cea mai mare companie aeriană românească estimează o creștere de 10% a numărului de clienți.

Blue Air are 9 baze operaționale, în București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Larnaca (Cipru), Liverpool (Marea Britanie), Torino și Alghero (Italia). Blue Air a primit certificarea IATA Operational Safety Audit (IOSA) din partea International Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare și este membru cu drepturi depline IATA. Blue Air operează o flotă de 30 de aeronave Boeing 737, cu interioare moderne ce asigura pasagerilor un confort sporit și o experiență îmbunătățită pe timpul zborului. Pentru mai multe informații despre Blue Air, anunțurile legate de noile rute, bilanțul pe 2017 etc, te invităm să accesezi pagina de PRESA a site-ului blueairweb.com

Destinații Blue Air în 2018:

din București: Bacău, Barcelona, Birmingham, Bordeaux, Bruxelles, Castellon, Catania, Cluj-Napoca, Copenhaga, Dublin, Florența, Glasgow, Hamburg, Helsinki, Iasi, Köln-Bonn, Larnaca, Lisabona, Liverpool, Londra Luton, Lyon, Madrid, Malaga, Milano Linate, Napoli, Nisa, Oradea, Oslo, Paris Beauvais, Palma de Mallorca, Roma Fiumicino, Stockholm Arlanda, Stuttgart, Tel Aviv, Torino, Valencia.

din Bacău: București, Bologna, Bruxelles, Dublin, Liverpool, Londra Luton, Milano Bergamo, Madrid,Roma Fiumicino, Torino.

din ClujNapoca: Birmingham, București, Constanța, Dublin, Liverpool, Londra Luton, Nisa, Tel Aviv.

din Constanța: Bruxelles, Cluj-Napoca, Milano Bergamo, Oradea, Paris, Timișoara.

din Iași: Barcelona, Bruxelles, București, Köln-Bonn, Londra Luton, Milano Bergamo, Munchen, Paris, Roma Fiuminino, Torino, Constanța.

din Larnaca: Atena, Birmingham, Bucuresti, Londra Luton, Salonic.

din Liverpool: Alicante, Bacau, Bucuresti, Cluj-Napoca, Milano Bergamo, Roma Fiumicino, Malaga, Palma de Mallorca.

din Sibiu: Stuttgart.

din Torino: Alghero, Bacău, Bari, București, Catania,  Iași, Ibiza, Lamezia Terme, Lisabona, Stockholm, Londra Luton, Madrid, Malaga, Napoli, Palma de Mallorca, Pescara, Reggio Calabria,
Trapani, Sevilia, Stockholm Arlanda, Paris Charles de Gaulle.

din Alghero: Roma Fiumicino.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here