Cât vor PLĂTI turiștii pentru închirierea unui șezlong pe litoralul românesc, anul acesta

Ne aflăm în plin sezon estival și turiștii încep deja să-și petreacă vacanțele pe litoralul românesc. Doar că, e bine de știut, prețurile sunt mai mari decât anul trecut.

Prețurile la cazări, mâncare și pentru închirierea șezlongurilor sunt mult mai ridicate, iar pentru un concediu reușit turiștii trebuie să plătească, în medie, 2.250 de lei, pentru un singur sejur, adică 500 de lei în plus față de anul trecut.

Chiar și închirierea unui șezlong costă cu 10-15% mai mult, anul acesta. De exemplu, cine dorește să închirieze un șezlong în Mamaia ar trebui să dea cel puțin 25-30 de lei/zi. Pe timp de weekend, anul trecut, un șezlong ajungea chiar și la 60 de lei.

Conform datelor Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), și prețurile pentru cazări au crescut cu 25%.

Cât despre mâncare și băutură, prețurile au crescut și aici față de anul trecut. De exemplu, un pahar de bere (de 250 de ml) cumpărat din Vama Veche costă 10 lei, iar la Mamaia berea costă între 8 și 10 lei.

O porție de hamsii costa anul trecut 10 lei, iar anul acesta este de 4-5 ori mai scumpă. La începutul lunii mai, turiștii dădeau pe o porție chiar și 50 de lei, iar la unele cherhanale mai porția mai putea fi găsită și la 40 de lei.

În iunie, prețul este puțin mai mic, și diferă în funcție de stațiune. La Agigea, 100 de grame de hamsii ajunge la 22 de lei, iar 200 de grame urcă la 34 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here