Candidatul PSD cu trei venituri de la stat este consilier al primarului pentru echipa de tir cu arcul. A intrat în concediu medical, dar face campanie electorală pe străzi

Dumitru Frumoasa, candidează pe un loc eligibil pe lista PSD pentru Consiliul Județean Iași. Acesta este angajat la Poștă pe un post de revizor contabil și a intrat în concediu medical, deși este activ  în campanie, fiind prezent la manifestările electorale. Pe lângă leafa de la Poștă, Frumoasa mai încasează alți 2.700 lei pe lună de la Primăria Belcești, unde este angajat cu jumătate de normă pe un post de consilier personal al primarului Dumitru Tănasă. Primăria la care acesta este pontat cu jumătate de normă se află la 60 kilometri de Iași, dar Frumoasa susține că își îndeplinește atribuțiile de serviciu în weekend și seara. Merită fiecare bănuț: răspunde de echipele de tir cu arcul și de fotbal ale comunei. Frumoasa este și consilier local PSD în comuna Bălțați, fiind plătit și pentru activitatea de ales local. „O fac după program, sâmbătă, duminică. S-a înființat o echipă de fotbal, e și tir cu arcul, se văd rezultatele”, a spus Dumitru Frumoasa. Directorul Poștei ieșene, unde Frumoasa este angajat, a susținut că acesta nu a lipsit de la program, deși are un al doilea loc de muncă, însă a evitat să facă declarații cu privire la faptul că subalternul său face campanie electorală în timp ce figurează în concediu medical.

Un candidat la alegerile locale din județul Iași l-a prins pe Dumnezeu de un picior. În ultimii patru ani, Dumitru Frumoasa a fost angajat cu normă întreagă la stat, consilier local și consilier personal al unui primar din județ. Bărbatul se află pe lista PSD la alegerile pentru Consiliul Județean Iași, pe un loc considerat eligibil, urmând a intra în viitorul legislativ județean din luna septembrie 2024. În ultimii ani, Dumitru Frumoasa a lucrat timp de opt ore pe zi în municipiul Iași și alte patru ore în comuna Belcești, localitate aflată la circa 60 de kilometri distanță de municipiul Iași, pentru un primar PSD. În plus, este și consilier local PSD în comuna Bălțați, localitate condusă de un alt primar social democrat, Vasile Aștefanei.

Opt ore pe zi la Iași, patru ore la Belcești

Dumitru Frumoasa a devenit consilierul personal al primarului Dumitru Tănasă la finalul anului 2020, la câteva săptămâni după ce noul primar și-a preluat mandatul. Conform propriei declarații de avere, Dumitru Frumoasa a avut în ultimul an o remunerație de aproape 33.000 lei de la Primăria Belcești, adică 2.700 lei lunar pentru cele patru ore prestate zilnic. Practic, Frumoasa lucrează 12 ore pe zi, din care patru la Belcești. Și asta după ce termină cele opt ore în Iași, la Sucursala Poștei Române. Programul Primăriei Belcești este de la ora 8.00 la ora 16.00, programul pe care ar trebui să-l respecte și primarul Dumitru Tănasă. Frumoasa termină programul de la Poștă la 16.00, merge 60 kilometri până la Belcești, după care ar trebui să îl consilieze pe Dumitru Tănasă, care și-a permis să-l aducă de la o asemenea distanță și să-l plătească din fondurile primăriei.

Dumitru Frumoasa: ”Lucrez în weekend și după program. Mă ocup de echipa de fotbal și de cea de tir cu arcul”

Primarul Dumitru Tănasă și-a angajat un consilier personal, plătit din bani publici, ca să se ocupe de două echipe sportive din localitate, cea de fotbal și cea de tir cu arcul. Frumoasa este plătit cu 2.700 lei pe lună ca să lucreze ”după program”, în condițiile în care consilierul personal al primarului ar trebui să aibă același program cu cel al lui Tănasă. Întrebat de 7IAȘI de aceste lucruri, Frumoasa a susținut că este trecut cu normă de patru ore la Belcești și că totul o face după programul de la Poștă.

În funcția de consilier personal al primarului de la Belcești sunt trecut cu patru ore. El a vrut să aibă pe cineva pe teme sportive și cultură. O fac după program, sâmbătă, duminică. Nu a fost necesar să vin zilnic. S-a înființat o echipă de fotbal, e și tir cu arcul, se văd rezultatele. Vin după program și în weekend pentru că se fac antrenamente seara”, a spus Dumitru Frumoasa.

În concediu medical, dar activ în campania electorală

Dumitru Frumoasa a intrat în concediu medical de două luni, însă asta nu l-a împiedicat să fie activ în campania electorală, mai ales că este candidat pe un loc la Consiliul Județean Iași. Frumoasa apare alături de echipa de campanie a PSD Iași în localitățile din județ, braț la braț cu primari social democrați, dar și cu ceilalți candidați pentru un post de consilier județean în viitorul mandat legislativ.

Directorul Poștei: ”S-a achitat de toate sarcinile de serviciu”

7AȘI l-a întrebat pe directorul Poștei ieșene, Radu Ursanu, dacă Dumitru Frumoasa, despre situația lui Dumitru Frumoasa. Ursanu a menționat că nu are ce să-i reproșeze colegului său din moment ce acesta s-a achitat de toate sarcinile de serviciu.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2024, domnul Frumoasa, având funcția de revizor control financiar de gestiune, a trecut în subordinea directă a Sucursalei. El s-a achitat de sarcinile de serviciu respectându-și planul de control trasat de șeful său direct. Până la data de 1 ianuarie, domnul Frumoasa a fost angajatul Oficiului Județean de Poștă Iași”, a precizat Radu Ursanu, directorul Sucursalei ieșene a Poștei Române. Totuși, Radu Ursanu nu a spus nimic despre faptul că Frumoasa se află în campanie electorală, deși figurează în concediu medical.

7IAȘI a încercat să ia legătura și cu Dumitru Tanasă, primarul comunei Belcești, pentru a explica cum a ajuns Frumoasa să lucreze în weekend-uri și seara, și care sunt atribuțiile clare ale acestuia, însă acesta nu a putut fi contactat pentru a adcue lămuriri.

Vlad ROTARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here