Bulbuci unionişti pané cu salată tricoloră

Ca să se trezească, eventual, naivii care mai aveau ceva iluzii, perioada care a precedat aniversarea centenarului unirii Basarabiei cu Romînia a fost împănată cu bulbuci patriotici şi spume de tot felul, în vechea tradiţie caţavenciano-brînzovenească a rrromînismului de proastă calitate. Pentru uzul celor care n-au fost cuplaţi la fluxul de fîsuri tricolore, iată un meniu fast-food :
@ Nişte patrioţi din Iaşi au organizat o excursie patriotică la marea adunare unionistă din Chişinău, la preţ redus, cu specificarea expresă că, după ce se termină mitingul patriotic, e timp berechet pentru cumpărături patriotice la preţuri convenabile.
Singura întrebare e dacă subvenţionarea preţului redus al excursiei ( 40 de lei în loc de 70, cît e cu microbuzele zilnice ) s-a făcut prin intemediul fondurilor SIE, SRI ori civile. Ce e 95 % sigur e că banii miros a buget public. Adică banii tăi, fraiere plătitor de taxe şi impozite.
@ Taraba universitară ” Apollonia „, fondată şi manevrată de marele dinţolog, cercetat penal, poet şi patriot Vasile Burlui, l-a uns ” doctor hormonis pauza ” pe jupînul academiei basarabene, Gh. Duca. Care e un fost activist al partidului comunist sovietic, ajuns mare patriot rrromîn, după ce a fost şi stîlp de nădejde al regimului comunist post-sovietic şi anti-romînesc, condus de Vladimir Voronin.
Mai rămîne ca stomatologul Burlui să proclame secera & ciocanul ca instrumente supreme ale stomatologiei progresiste, marxist-leniniste.
@ Ca să nu rămînă în urma cîrdului de unionişti verbali, consilierii judeţeni ieşeni au votat şi ei o declaraţie de unire cu Basarabia, la propunerea cu rupere de cămeşă de pe chept a ex-PRM-istului Alin Aivănoaie, ajuns acum coleg de PMP cu ex-securistul Băsescu.
Şeful CJ Iaşi, pesedistul Maricel Popa, a venit gata pregătit la circul unionist, îmbrăcat cu cămeşă populară brodată şi încins cu brîu stacojiu. Deşi portul tradiţional bărbătesc include şi izmene albe, pesedistul şef a venit fără ele, fiindcă le lăsase acasă, ude. Din cauza dosarelor de la DNA.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here