Boss-ul de la Cotnari a vrut să bage în pușcărie un funcționar cu care s-a certat de la pământ. Deleanu, făcut knock-out!

Un dosar instrumentat de procurorii din Hârlău în urma unei plângeri depuse de Constantin Deleanu a fost făcut praf de judecătorii Curții de Apel @ Deleanu s-a certat de la o suprafață de 3 hectare de teren cu un funcționar de la Primăria Cotnari pe nume Mihai Dolhăscu @ Funcționarul s-a luptat cu Deleanu să-și ia terenul moștenit de la părinți și astfel s-a ales cu o plângere penală depusă de SC Cotnari SA @ Dolhăscu a fost achitat zilele trecute judecătorii Curții de Apel

Constantin Deleanu, patronul SC Cotnari SA, a fost învins în justiție de un simplu funcționar cu care se luptase pentru o suprafață de  3 hectare de teren. Mihai Dolhăscu, funcționar la Primăria Cotnari a câștigat războiul cu Deleanu în condițiile care s-a ales și cu o plângere penală depusă de SC Cotnari SA. Dolhăscu a moșenit de la tatăl său o suprafață de 3 hectare de teren în Tarlaua Bejeneasa din Cotnari. Respectiva suprafață de teren se afla în exploatarea SC Cotnari SA în baza unui contract de arendă care ar fi fost încheiat în anul 2008. Numai că, Mihai Dolhăscu a contestat semnătura tatălui său pe contractul de arendă și a și depus o plângere  penală pentru fals și uz de fals la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău. Procurorii din Hârlău au clasat plângerea lui Dolhăscu și în schimb l-au trimis pe acesta în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere în urma unei plângeri depuse chiar de Constantin Deleanu. Relațiile de prietenie dintre Deleanu și procurorii din Hârlău au fost descrise într-o ediție anterioară de săptămânalul 7IAȘI. Astfel,  în articolul cu titlul „Două tone de vin șpagă la procuror! DNA: „Parchetul o anexă a SC Cotnari SA”, publicat în data de 10 octombrie 2018, am arătat că Deleanu le dădea anual porția de vin procurorilor din Hărlău. Directorul SC Cotnari SA l-a acuzat pe Dolhăscu că i-a distrus cauciucurile la niște utilaje care lucrau via plantată pe terenul revendicat de funcționarul de la Cotnari.

Plângerea lui Deleanu

Deci, fiind revoltat pe faptul că nu poate intra în posesia terenului său, Dolhăscu ar fi încercat împiedice utilajele SC Cotnari SA să mai lucreze suprafața respectivă.

„La data de 25.08.2015, persoana vătămată S.C. Cotnari SA, reprezentată prin prin directorat Deleanu Constatin , s-a adresat cu plângere organelor de cercetare penală, solicitând efectuarea de cercetări față de Dolhăscu M. Mihai, pentru săvârșirea infracțiunilor de „distrugere” prev. și ped. de art. 253 alin. 1 C.p. și „tulburare de posesie” prev. și ped. de art. 256 alin. 1 C.p., faptele constând în aceea că Dolhăscu Mihai ar fi montat pe rândurile de viță-de-vie, aflate în exploatarea persoanei vătămate, mai multe dispozitive artizanale înțepător-tăioase, care au produs distrugeri la utilajele societății, respectiv distrugerea cauciucurilor și ar fi încercat să distrugă  suprafețe de teren plantate cu viță de-vie”, se arată în documentele din dosarul penal deschis în urma plângerii depuse de Deleanu împotriva lui Dolhăscu.

Nu s-a putut proba că este vinovat

Numai că, judecătorii au constatat că procurorii din Hârlău l-au trimis în judecată pe Dolhăscu fără să aibă probe certe că acesta ar fi vinovat. Mai mult, în timpul judecății au fost audiați mai mulți paznici și ingineri de la SC Cotnari SA care au declarat că Dolhăscu nu a călcat niciodată neînsoțit de vreun angajat de-a lui Deleanu. Mai mult, unii martori au spus că Dolhăscu nu avea cum să monteze respectivele dispozitive metalice.

„Deși instanța apreciază că este justificată bănuiala persoanei vătămate cu privire la faptul că acele dispozitive ar fi fost montate de către inculpat, cu scopul vădit de a produce pagube utilajelor acesteia, totuși nu s-a putut proba deplasarea inculpatului în acel lot de teren, fără ca acesta să fie însoțit de alte persoane – reprezentanți ai persoanei vătămate (în special, paznici), astfel că nu pare realistă și verosimilă montarea de către inculpat a unor astfel de dispozitive artizanale în prezența reprezentanților persoanei vătămate, chiar și în situația în care aceștia ar fi stat la o oarecare distanță de locul în care stătea inculpatul”, au constatat judecătorii. În aceste condiții Dolhăscu a fost achitat definitiv.

Deleanu nu comentează

Contactat telefonic de jurnaliștii 7Iași, directorul SC Cotnari SA nu a vrut să comenteze  prea mult achitarea definitivă decisă de judecătorii Curții de Apel Iași.

„Îi doresc domnului Dolhăscu să fie sănătos! Sper ca data viitoare când va face ceva, se va gândi de două ori”, a spus Constantin Deleanu.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here