(UPDATE) Blatul Chirica – Alexe: totul pentru Mafia Imobiliară! Prefectura a uitat să atace autorizația de la „Familial”

ISC a cerut anularea autorizației de la Restaurant Familial, dar Prefectura refuză să deschidă acțiune în instanță @ Decizia stă în pixul prefectului Marian Grigoraș @ Totul se leagă: în joc este afacerea omului de afaceri Ciprian Hitruc, cumătru cu primarul Mihai Chirica @ Primarul a bătut palma cu ministrul Costel Alexe, care controlează Prefectura Iași @ În lipsa unei acțiuni în instanță deschisă de Prefectura Iași, Hitruc continuă nestingherit lucrările la Familial, deși ISC a constatat că autorizația de construire a fost emisă ilegal @ Prefectul Marian Grigoraș a promis că va formula un răspuns, însă a doua zi a tăcut mâlc

UPDATE: Prefectul Marian Grigoras a revenit cu precizari pentru 7iasi:

”Am solicitat ISC Iasi sa clarifice aceasta problema si sa ne comunice explicit daca doresc sau nu sa atacam aceasta autorizatie de construire. Adresa primita anterior nu lamurea in mod clar acest aspect.”

Instituțiile statului lucrează degeaba când decizia pentru aplicarea legii aparține prefectului, persoană subordonată politic liderului PNL Iași, ministrul Coste Alexe.

Au trecut două săptămâni de când Inspectoratul de Stat în Construcții a finalizat un control la lucrările de extindere a Restaurantului Familial, unde a constatat că autorizația a fost emisă ilegal și, prin urmare, a cerut Prefecturii Iași să deschidă acțiune în instanță pentru anularea documentului. Raportul ISC a dispărut undeva prin sertarele Prefecturii Iași. Explicația: beneficiarul investiției este omul de afaceri Ciprian Hitruc, cumătru cu primarul Mihai Chirica. Prefectura nu mai vede calea legală atunci când în joc sunt interesele lui Chirica, cel care merge sub sigla PNL, în tandem cu Costel Alexe, la alegerile locale. Prefectul Marian Grigoraș, susținut pe funcție de către șeful PNL Iași, Costel Alexe, a susținut printr-un mesaj trimis ieri redacției 7IAȘI că va emite un punct de vedere cu privire la acțiunea pe care Prefectura trebuie să o deschidă în instanță pentru anularea aautorizației de construire. A doua zi, acesta nu a mai răspuns la telefon.

Lucrările la clădirea ilegală continuă pentru că prefectul nu face nimic

Miza: autorizația de construire este suspendată de drept doar la momentul la care prefectul acționează în instanță pentru anularea acesteia. Până la acest moment, lucrările de la Restaurant Familial pot continua, deși ISC a constatat încălcarea legii.

Prin urmare, pe șantier s-a trecut la următoarea fază de execuție. Lucrările sunt la faza de „zidărie”. Practic, pereții clădirii construite ilegal sunt ridicați pentru că prerectul întârzie să atace în instanță autorizația.

Ce a constatat ISC

Raportul realizat de inspectorii ISC scoate la iveală mai multe ilegalități pe care municipalitatea le-a săvârșit pentru a autoriza clădirea cumătrului lui Mihai Chirica.

Astfel, deși în certificatul de urbanism se arăta că locurile de parcare aferente clădirii vor fi amenajate în incinta proprietății, ulterior, autorizația de construire a fost emisă cu specificația că locurile de parcare vor fi asigurate pe una dintre parcările învecinate, pe domeniul public.

Din documentele care fac parte din autorizația de construire reiese că locurile de parcare ar fi fost asigurate în curtea Bisericii Sf. Nectarie, aflată la aproximativ 250 de metri de Restaurantul Familial. Însă, locurile de parcare nu erau evidențiate distinct, autorizația având la bază doar o convenție între firma lui Hitruc și parohia bisericii.

O altă neregulă constată de către inspectorii ISC privește modul în care s-a intervenit la structura de rezistență. Deși construcția se realizează la o distanță de doar doi metri față de un bloc de locuințe, intervențiile la structură au fost realizate fără acordul vecinilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here