Blat la alegerile locale de la Ciurea! Fiii unor membri PSD, candidați pe listele USR

Deși la nivel național USR este adversarul de moarte al PSD, în județul Iași au apărut anomalii greu de explicat. Primarul Cătălin Lupu a creat o adevărată rețea de rubedenii și relații prin care controlează Primăria Ciurea. Iar această rețetă a aplicat-o și în politică. Lupu a plantat în organizațiile partidelor adversare mai mulți oameni care au șansa să devină consilieri locali la Ciurea și astfel, prin votul lor să controleze Consiliul Local încă 4 ani. Cea mai flagrantă falangă a PSD s-a creat în organizația locală a USR, unde Lupu a reușit să plateze fii unor angajați din Primăria Ciurea, membri de bază ai partidului din care face parte primarul.

Candidați USR cu părinți PSD angajați în Primăria Ciurea

În 2020, USR a avut pe listele la Consiliul Local Ciurea doi tineri care sunt copiii unor membri PSD, angajați ai Primăriei Ciurea. Este vorba de Narcis Pătlăgică, candidat USR, tatăl său fiind Mihai Pătlăgică viceprimar PSD. Un al doilea caz este cel Sergiu Manolache, intrat în Consiliul Local, tatăl său, Sorin Manolache, este inspector la Primăria Ciurea. Alți doi useriști, care au candidat pe listele partidului în 2020, au ajuns între timp lângă Cătălin Lupu. Este vorba de Alexandru Meșteru și Călin George Daniel.

În 2024, influența și controlul lui Lupu asupra organizației USR s-a mai diminuat, însă edilul pesedist păstrează mai mulți oameni de încredere în poziții cheie din organizație. Pe un loc eligibil pe lista USR Ciurea a rămas doar Sergiu Manolache, fiul lui Sorin Manolache, inspector la Primăria Ciurea.

Cetățenii acuză blatul politic din Ciurea

Astfel, cetățenii din Ciurea acuză că alegerile locale din comună s-au transformat într-un blat de zile mari ale PSD și USR. Cele două partide merg mână în mână la alegerile locale pentru Primăria comunei Ciurea, județul Iași, urmând a forma o alianță în viitorul legislativ local. Oameni care în urmă cu patru ani candidau pe lista USR Ciurea au trecut la PSD și caută un loc în Consiliul Local al comunei pe listele social democraților. Iar alți oameni din USR, actuali consilieri locali, și candidați la un nou mandat, au rude în primăria condusă de Cătălin Lupu, primar PSD în funcție.

Din cei 4 ani care erau la USR, Lupu a racolat doi dintre ei pentru organizația PSD Ciurea, Unul dintre aceștia, Călin George Daniel, se află pe poziția 7 pe lista PSD Ciurea pentru un loc în Consiliul Local. Practic, în Ciurea se pregătește o alianță USR-PSD de ceva vreme, campania electorală fiind doar de fațadă pentru cele două formațiuni politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here