Bitcoin a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani: „50.000 de dolari este o piatră de hotar”

Potrivit Reuters, bitcoin a înregistrat o creștere de 16,3% în acest an, atingând un maxim la începutul acestei săptămâni, cel mai înalt nivel din 27 decembrie 2021. La ora 17:56 GMT, prețul bitcoinului era în creștere cu 4,96%, stabilindu-se la 49.899 USD, aproape de nivelul psihologic crucial de 50.000 USD.

„50.000 USD reprezintă o piatră de hotar semnificativă pentru bitcoin, întrucât lansarea ETF-urilor spot luna trecută nu doar că nu a reușit să depășească acest nivel cheie, ci a condus la o vânzare cu 20%”, a declarat Antoni Trenchev, cofondator al platformei de creditare în cripto Nexo.

În plus, acțiunile legate de criptomonede au cunoscut o creștere semnificativă în această perioadă. Titlurile platformei de tranzacționare cripto Coinbase au înregistrat o creștere de 4,9%, în timp ce acțiunile Riot Platforms și Marathon Digital au urcat cu 10,8%, respectiv 11,9%. De asemenea, acțiunile companiei de software MicroStrategy, cunoscută pentru achizițiile semnificative de bitcoin, au crescut cu 10,2%.

Pe de altă parte, prețul ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă, a înregistrat și el o creștere de 4,12%, ajungând la 2.607,57 USD.

Această creștere spectaculoasă a bitcoinului și a altor criptomonede vine în contextul în care indicii bursieri globali sunt, de asemenea, în creștere, pe fondul speculațiilor cu privire la momentul în care Rezerva Federală din SUA ar putea începe să reducă ratele dobânzilor.

Analiștii și așteptările pieței financiare indică luna mai ca un posibil moment de început pentru reducerile cheie ale dobânzilor în acest an. În acest context, investitorii caută să-și consolideze pozițiile în active considerate de protecție, cum ar fi criptomonedele, în încercarea de a se adapta la schimbările iminente din peisajul economic global.

Bitcoin continuă să rămână un subiect fierbinte pe piețele financiare, iar această creștere semnificativă pune în evidență interesul persistent al investitorilor pentru acest activ digital și potențialul său de a fi o alternativă viabilă într-un peisaj economic în schimbare rapidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here