Bătaia de joc a oamenilor lui Chirica : camioanele primăriei continuă distrugerea cu nesimțire a spațiilor pentru pietoni

@ camioanele grele ale Primăriei Iași distrug periodic spațiile destinate exclusiv pietonilor, biclicliștilor și rollerilor

@ angajații primăriei intră în continuare cu camioane grele pe pavajul din spațiile pietonale, , deși ,, 7 Iași ,, a scris recent, prezentînd și dovezi foto, despre felul în care subalternii primarului Chirica distrug aceste spații

@ Poliția Locală, condusă de Liviu Zamfirescu, protejează cu nesimțire această distrugere a proprietății publice, deși are obligația de a lua măsuri legale pentru a pedepsi vinovații și a stopa această practică ilegală și distructivă

 

Cu camioanele printre pietoni

,, 7 Iași ,, a scris recent despre felul în care angajați ai Primăriei Iași distrug spațiile pietonale din Piața Voievozilor, intrînd cu camioane grele, de cîteva tone, pe pavajul proiectat și destinat exclusiv pentru greutatea unor pietoni sau bicicliști / rolleri ( https://www.7iasi.ro/primarul-chirica-si-subordonatii-lui-distrug-spatiile-pentru-pietoni/ ) . Asta în condițiile în care pavajul respectiv a început să fie deteriorat serios imediat după amplasarea lui, timp de mai mulți ani, din cauza lucrărilor de proastă calitate și a apei acumulate, după ploi, în denivelările lăsate în urmă de firma angajată de primărie.

După cum scriam în articolul respectiv, intrarea camioanelor grele pe spațiul pietonal e distructivă, ilegală și ilogică : utilajele de mare tonaj distrug pavajul doar pentru ca un muncitor să încarce cîțiva saci cu iarbă, care cîntăresc numai cîteva kilograme, deci pot fi cărați manual pînă la o stradă laterală, aflată la doar 20-30 de metri.

Deși în articol era invocată și obligația Poliției Locale de a lua măsuri legale pentru a stopa distrugerea proprietății publice, această practică a angajaților primăriei continuă nestingherită, ca în codru, fără ca vreo autoritate publică să intervină.

 

 

Chirica, Ivan, Zamfirescu – tripleta nesimțirii distructive

Luni, 10 septembrie, pe spațiul pietonal din Piața Voievozilor era din nou un camion greu de la ,, Servicii Publice Iași ,, , firma subordonată primăriei . Probabil ca să-i facă umbră unei angajate a primăriei, care tăia iarba cu o motocoasă, după cum se poate vedea din fotografia alăturată.

Trei șefi de-ai șoferului și ai muncitoarei cu motocoasa ( doi bărbați și o femeie ) stăteau de vorbă lîngă camion, relaxați, ca în clasicul tablou ,, Doi cu sapa, trei cu mapa ,, . Iar camionul greu continua să facă un lucru pe care îl face de ani de zile : să distrugă, cu cele cîteva tone, pavajul proiectat doar pentru greutatea pietonilor sau bicicliștilor.

În aceste condiții, întrebare e simplă : cît de nesimțiți pot fi primarul Mihai Chirica, directorul de la ,, Servicii Publice Iași ,, , Laurențiu Ivan, și șeful Poliției Locale, Liviu Zamfirescu ? Dar membrii Consiliului de Administrație de la firma primăriei – Nicolae Ivanciu, Mihai Mititiuc, Cristian Postolache, Romeo-Gabriel Chelariu și Ion Huțanu ?

 

Lucian Postu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here