Austriecii nu ne vor în Schengen, dar vor să-și extindă afacerile în România

Grupul austriac House of Julius Meinl, cunoscut pentru deținerea celor mai mari două fabrici de ciocolată din România (Kandia și Heidi), intenționează să se extindă pe piața hotelieră din București prin subsidiara sa, Julius Meinl Living. Cu toate că au fost discuții pentru achiziția hotelului Ambasador din centrul Bucureștiului, nu s-a ajuns încă la un acord cu proprietarii hotelului.

Julius Meinl, unul dintre cei mai mari producători de cafea premium din Europa Centrală și de Est, a intrat în sectorul hotelier în 2019 prin subsidiara Julius Meinl Living. Aceasta deține deja două proprietăți: The Julius din Praga, deschis în primăvara anului 2022, și Escala Hotel & Suites. Cele două proprietăți au în total 219 apartamente și o valoare de piață de peste 124 de milioane de euro.

La lansare, Julius Meinl Living și-a propus să deschidă cel puțin 15 hoteluri cu un total de 2.000 de unități de cazare în decurs de 3-6 ani, concentrându-se inițial pe capitalele Europei Centrale, cum ar fi Praga, Budapesta și București, considerate atractive pentru modelul lor de afaceri.

Deși există interes din partea investitorilor pentru achiziția hotelului Ambasador din București, nu s-a ajuns încă la un acord cu proprietarii. Ambasador SA, compania care administrează hotelul, afirmă că nu a primit nicio solicitare oficială privind cumpărarea hotelului de 4 stele și că discuțiile anterioare cu potențialii cumpărători au vizat achiziționarea întregului imobil Ambasador, inclusiv partea restituită moștenitorilor care se află în co-proprietatea unor persoane fizice. Conducerea Ambasador SA susține că nu are un dialog cu co-proprietarii privind o eventuală vânzare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here