Ateneul Tătărași prezintă comedia de toloacă ,, Directorul tractorist se întoarce ,,

Deși e plin de penibil ca ulița rurală de movilițe dorsal-bovine, directorul Ateneului Tătărași face mereu eforturi considerabile pentru a rămîne în fruntea clasamentului cu caraghioși gonflabili. Ultimul episod de acest fel s-a consumat zilele trecute, cînd polobocelul operetistic a avut ca oaspete, în instituțiunea pe care o conduce, un mare purtător de halat negru pîn’ la călcîie : însuși mitropolitul Moldovei & Bucovinei, prea-bărbosul și evlaviosul Teofan ( nu vă enervați, cetățeni credincioși, dl mitropolit n-are imunitate vizavi de ironie, sarcasm & bășcălie ).

Acu’, văzînd musiu directorele că popa-șef are și ditamai halatul negru, și castronel cilindric pe cap, asortat la culoare, ce și-o fi zis ? Doar n-o fi el mai fraier, nu … ? Așa că Pîntecel Fălcoșescu ș-o tras în chicioari ditamai părechea di cizme negre, pîn’ la jenunchi, ca s’ vadă popa-șef cî dom’ derector di la Ateneu’ Tătăraș’ nu-i or’șîcini, ’i om gospodar, cu bilgheri în chicioari.

În fine, e posibil și ca-caraghiosul directore să fi venit direct de la vreo reprezentațiune a operetei bufe ,, Cașcavalierul virozelor ,, , unde joacă și rolul berbecului, și cel al ciobanului. Ori poate că tocmai dăduse vreo probă la ultima versiune a musicalului ,, Încet cu tractorul pe scări ,, ( regia – Guță ,, Ză King ,, , scenariul – Florin Salam, costumele –  Vali Vijelie ).

Ei, dar, la cîtă minte are Fălcoșel Polobocescu, bine că nu l-a întîmpinat pe mitropolit în bikini roz sau în izmene cu franjuri bleu. Să lărgim însă cadrul și să ne întrebăm, retoric : cînd șeful lui, primăretele pitic Chirica, e un cucoșel penibil, cu aere de curcan, ce pretenții poți avea de la berbecul suptbaltern, proptit în foncție taman fiindcă nu-i mai breaz ca protectorul lui de trei parale .

Pi cînd ochincile șî cojocu’ di oai’, directore ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here