Atac de mare amploare al rușilor în Ucraina: Kievul și mai multe regiuni, sub foc rusesc

În dimineața zilei de 8 ianuarie, forțele armate rusești au lansat rachete hipersonice Kinzhal asupra Ucrainei, provocând pagube considerabile și victime în mai multe regiuni. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Iurii Ihnat, a declarat că apărarea antiaeriană a reușit să intercepteze cu succes 25 din cele 63 de rachete lansate de Rusia.

Atacul a vizat orașul Kharkiv și orașul Zmiiv din regiunea Kharkiv, unde trei persoane au fost rănite. Guvernatorul regiunii, Oleh Syniehubov, a confirmat că Harkovul a fost lovit de patru ori în timpul atacului masiv. Instalațiile industriale au fost afectate, provocând un incendiu și rănind o femeie. În Zmiiv, la aproximativ 25 de kilometri sud de Harkov, o reședință privată a fost lovita, rezultând două persoane rănite.

Operațiunile de căutare și salvare sunt în desfășurare, deoarece există îngrijorări cu privire la posibilele persoane blocate sub dărâmături. Syniehubov a confirmat salvarea a doi bărbați în vârstă de 60 și 90 de ani și a anunțat că operațiunile continuă pentru a ajuta o altă femeie.

De asemenea, în urma atacului de la Harkov, o întreprindere și o instituție de învățământ au suferit daune. În alte regiuni ale Ucrainei, inclusiv Dnipro, Zaporizhzhia, Kryvyi Rih și Khmelnytskyi, au fost înregistrate explozii.

Rusia a lansat mai multe rachete de croazieră și balistice în această acțiune, însă numărul exact al rachetelor și eficacitatea interceptării acestora nu au fost încă raportate. Este de notat că, anterior, președintele american Joe Biden a descris rachetele hipersonice ca fiind „imposibil de oprit.”

Aceasta nu este prima dată când Rusia utilizează rachetele hipersonice Kinzhal împotriva Ucrainei. Într-un atac similar pe 2 ianuarie, Ucraina a reușit să intercepteze cu succes cele zece rachete lansate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here