Aș da zile de la mine, versiunea de partid

Ce se vede la suprafață e una, dar ce-i dedesubt sunt mai multe, plus de asta știam noi că apele limpezi îs adânci, dar nici cele tulburi nu-s mai accesibile, iar de asta ne-am convins și la ultima descălecare a lui Daddy la Iași, când s-a lăsat cu huiduieli și buze umflate.

Nu mai departe v-am dat exemplul junelui nostru dom primare, care în șperanția unui tete a tete cu fostul șăf de partid, a tras de-o cafea până la ieșirea din teatru a lui dom Dragnea, numai că omu a ales calea microbuzului în loc de pietonal, astfel că șansa revederii … s-a amânat.

În spatele poveștii, însă, e altă istorie. Acuma nu știm precis data, dar sigur înainte de Paști, dom’ Mișu s-ar cam fi mișcat pe la Târgu Neamț, ca să intre la John, omul de încredere al șăfului mare sau stăpânul șosetelor cum i se mai zice – (asta cu șosetele, după filmul erotic accidental prezentat de o televiziune ticăloasă și rivală în urmă cu ceva ani) – cu speranța renăscută că mai e posibilă o „amnisitie“ a păcatelor și o revenire între sânii partidului care l-a crescut ca pe o mare speranță a politicii tinere.

Și cum intrarea la ortodoxul John s-ar face cu sume ce încep cu unu și restul zerouri, dar nu mai puțin de cinci, dom‘ Mișu s-ar fi conformat, că, vorba aia, mai este unii gata să decarteze când știu că au blocuri de făcut.

Cum evenimentul a eșuat, banii s-au dus ireversibil, că n-a fost vina nimănui că s-au iscat proteste, așa că edilul nostru a mai făcut un drum cu sacoșa la nenea John, pentru o altă întrevedere care ar urma să fie taman azi, după miting, la vreme de seară, cu o spovedanie lungă și jurăminți aprige că nu mai face.

Acuma ce-o să fie, ce n-o să fie … vom vedea, dar cu siguranță vor crește taxele pentru autorizații de blocuri, că uitați-vă și mneavoastră cât de scump e totul. Nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here