Anunț iresponsabil al primarului din Rediu: „aceste măști sunt stropite cu chimicale care induc leșinul”

Un anunț iresponsabil al primarului din comuna Rediu a creat panică printre locuitorii localității. În cursul zilei de luni, pe site-ul Primăriei Rediu a fost postat un anunț, care purta semnătura primarului Vasile Haidău și ștampila Consiliului Local, prin care locuitorii erau avertizați cu privire la faptul că necunoscuți oferă „măști stropite cu chimicale care induc leșinul”, urmărind să-i jefuiască pe cei care le cad în plasă.

Mesajul a fost răspândit cu repeziciune, fiind promovat chiar de către fiul primarului, Cătălin Haidău, pe pagina sa de facebook. După câteva ore, realizând că s-a creat o stare de panică în comună, primarul a dispus ca anunțul să fie retras de pe pagina primăriei.

În plus, falsul semnal de alarmă tras de către primarul Vasile Haidău nu a avut nici un temei, existența unui asemenea fenomen infracțional fiind infirmată de către oficialii Poliției. Se pare că „sursa” primarului Haidău a fost un film care circulă pe internet, pus în scenă de către vânătorii de audiență.

 

„ATENȚIE!!!

Dragi cetățeni ai Comunei Rediu, Dragi ieșeni, Sunt persoane care merg din ușă în ușă pentru a împărți măști de protecție. Aceste persoane vor afirma că este o inițiativă nouă din partea administrațiilor locale, însă nu este adevărat. Vă rog să aveți mare grijă, deoarece modul în care acționează este de a vă ruga să puneți masca pentru a vedea dacă vi se potrivește, iar aceste măști sunt stropite cu chimicale care induc leșinul. Dacă veți cădea pradă acestor manevre oribile, aceste persoane vă vor jefui. Vă rig nu accepți măști de la străini. Este un moment critic și oamenii sunt disperați, rata criminalității probabil va crește în următoarea perioadă. Vă rog fiți prudenți și stați în siguranță”, se arată în anunțul care a fost postat pe site-ul Primăriei Rediu.

După ce a retras anunțul, primarul Haidău susține că acesta a fost înțeles în mod greșit de către populație.

„A fost înțeles greșit. Au venit porumbacii ăștia de prin străinătate și umblă cu prostii. Am avertizat populația să nu cumpere măști decât de la persoane autorizate, dar s-a înțeles greșit”, explică acum primarul comunei Rediu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here