Anchetatorii au o nouă pistă! Țara în care s-ar afla „primarul fugar” Cătălin Cherecheș

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, este căutat de autorități, iar o nouă pistă indică posibilitatea ca acesta să se ascundă în Franța. Investigațiile sunt în curs de desfășurare în colaborare cu autoritățile franceze, deși se mențin și verificările în Italia, unde se presupune că mama primarului deține o afacere profitabilă.

Surse judiciare dezvăluie că există informații conform cărora Cherecheș intenționează să achiziționeze o proprietate, căutările fiind concentrate în prezent în Franța. Anterior, existau indicii că ar putea să se afle în Italia, pe insula Pantelleria, la sud-vest de Sicilia.

Cu toate acestea, primarul Cherecheș este încă în funcție, iar secretarul UAT urmează să trimită prefecturii referatul cu condamnarea sa definitivă, după care prefectul va emite ordinul de demitere din funcția de edil.

Legea privind evadarea, discutată recent în Camera Deputaților, ar putea adăuga o pedeapsă suplimentară de la 6 luni la 3 ani pentru fugar dacă nu se prezintă la organele competente în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a legii sau de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here