Avertisment pentru șoferi! Medicamentele care pot da rezultate pozitive la drug test

Odată cu sezonul rece, riscul de a cădea victimă răcelilor crește, iar medicamentele devin principali aliați în combaterea bolii. Cu toate acestea, șoferii trebuie să fie atenți, deoarece anumite medicamente destinate tratării răcelilor pot afecta rezultatele testelor de opioide.

Specialiștii avertizează că unii șoferi pot obține rezultate pozitive la testele de opioide până la trei zile după administrarea unor medicamente contra răcelii, indicând prezența substanțelor asociate cu opioidele în organism. De asemenea, picăturile nazale cu efedrină pot duce la teste pozitive pentru amfetamine în cadrul testelor de rutină.

Este esențial ca șoferii să înțeleagă gravitatea situației, deoarece rezultatele pozitive la opioide sau amfetamine în teste de droguri pot avea consecințe serioase, inclusiv deschiderea unui dosar penal și suspendarea permisului de conducere.

Medicul Tudor Ciuhodaru atrage atenția asupra creșterii preocupante a consumului de medicamente cu potențial opioid în rândul tinerilor, 18% dintre consumatori fiind elevi și studenți. Ciuhodaru subliniază că aceste medicamente au început să înlocuiască heroina în producția de masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here