Ancheta 7IAȘI: Ministrul Educației a dispus un control, iar Poliția a deschis dosar penal

Într-o postare pe facebook a ministrului Educației, Monica Anisie a anunțat demararea unei anchete la Școala nr. 28 „Mihai Codreanu” și „ toleranță ZERO pentru violența în școli”, urmare a dezvăluirilor făcute de 7IAȘI în ediția de luni @ Inspectoratul de Poliție al Județului Iași a deschis cu privire la același caz dosar penal pentru „purtare abuzivă” @ Constantin Șerban, învățător și lider al organizației locale a PNL, este acuzat că a pălmuit o elevă și a numit-o „butoi” chiar în fața colegilor de clasă

Ministrul Educației, dar și Inspectoratul de Poliție al Județului Iași au reacționat după dezvăluirea făcută de 7IAȘI în ediția de luni: „Lider PNL Iași la catedră: a pălmuit o elevă și a făcut-o „butoi”. Mama fetei reclamă mușamalizarea cazului”.

Monica Cristina Anisie, ministrul Educației, a anunțat într-o postare pe pagina sa de facebook că a solicitat personal Inspectoratului Școlar Județean să efectueze o anchetă cu privire la cazul prezentat de 7IAȘI, avertizând totodată că a impus „toleranță ZERO pentru violența în școli”

„Încă un caz de violență în spațiul școlii pe care refuz să îl tolerez! Este vorba despre cel de la Iași, în care este implicată o fetiță de clasa a doua. M-am interesat imediat de caz, am discutat personal cu inspectorul general de la Iași și am cerut de urgență o anchetă transparentă și care să stabilească măsuri în conformitate cu prevederile legale! Am subliniat, și de această dată, că este absolut necesar să existe toleranță ZERO pentru violența în școli, indiferent de cine o face!”, arată Monica Anisie în postarea făcută pe pagina sa de facebook.

Dosar penal pentru purtare abuzivă

Pe de altă parte și Poliția anunță că a deschis dosar penal pentru infracțiunea de „purtare abuzivă”, urmare a faptelor dezvăluite de 7IAȘI.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca, în funcție de cele constatate, să fie dispuse măsuri legale”, a declarant pentru realitatea.net, Ioana Bîlea, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Mama elevei: profesorul Șerban a pălmuit-o și a făcut-o „butoi”

7IAȘI a dezvăluit în ediția de luni cazul unei fetițe de clasa a doua pălmuită și insultată cu apelativul „butoi” chiar de către învățătorul Constantin Șerban, unul dintre liderii PNL Iași. Incidentele au avut loc la Școala Gimnazială nr. 28 „Mihai Codreanu” din municipiul Iași.

„Este bătută zilnic, este făcută în toate felurile. Deși fetița merge la un psiholog, a început să se scape în pat. Nu mai vrea să meargă la școală”, este confesiunea făcută de Paraschiva Nălbariu, mama elevei de clasa a doua.

Constantin Șerban a declarat că este ținta unei conspirații care are ca scop înlăturarea sa din școală și schimbarea actualului director.

Lider PNL Iași la catedră: a pălmuit o elevă și a făcut-o „butoi”. Mama fetei reclamă mușamalizarea cazului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here