Adu-m-acasă, măi, Tarom! (versiunea politică)

Cei ce nu au ple cat din Iași își mai aduc aminte de vremea în care erau trei mari candidați la primăria urbei, Nichita, Cârlan și Fenechiu, care se înjurau de mama focului prin ziare și la microfoane, dar se pupau strașnic în spatele ușilor închise de ospătari, stabilind și ce înjurături să mai scoață, dar nu de mamă, familie, ci numai de partid.

Despre doi dintre ei lumea știe că au avut de a face cu beciul domnesc, nea Gigi mai puțin, dom Relu ceva mai mult, în vreme ce domnu Cârlan s-a tot plimbat prin capitală pe diferite posturi, dar n-a avut nevoie să fie răcorit, pentru că nu s-a fript.

Numai că pribegia asta, și cu navetă, și cu drumuri, nu face bine la organism, așa că domnu Dan s-a cugetat pe sine să mai lase capitala și să se strângă pe lângă casă, că vorba aia, CNP –ul nu se schimbă și nici analizele nu mai sunt ce-o fost, ca să nu mai vorbim de partidoi, aflat într-o criză grozavă de cadre.

Lumea zice că, ăsta ar fi motivul pentru care se ocupă de campania doamnei Veorica în urbe și dacă iese cum trebuie, maaare lucru dacă n-o să se înfileteze la șefia filialei municipale.

Adică, judecând mai departe, ar putea fi și candidatul partidoiului la primul fotoliu din Roznovanu, că la prima vedere s-a conservat destul de bine, are putere, vine și din zona de biznis și nici n-a fost bălăcărit prin scandaluri cu tei, borduri, transformatoare ori alte agregate. Așa că, dacă apare pe afiș la anu’, să nu scuipați în sân.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here