Actor dintr-un film premiat cu Oscar, găsit mort la 48 de ani

FILE PHOTO: Lee Sun-kyun attends the 50th International Emmy Awards in New York City, New York, U.S., November 21, 2022. REUTERS/Eduardo Munoz/File Photo

Actorul sud-coreean Lee Sun-kyun, celebru pentru interpretarea sa în filmul „Parasite” premiat cu Oscar, a fost găsit mort, conform anunțului făcut de presa locală, care citează poliția din Seul.

La vârsta de 48 de ani, Lee Sun-kyun a fost descoperit inconștient într-o mașină într-un parc din centrul Seulului. Detaliile cu privire la circumstanțele exacte ale decesului nu sunt încă clare. Rapoartele indică faptul că actorul ar fi plecat de acasă după ce ar fi scris un memoriu. Cu toate acestea, nu este clar dacă acesta și-a luat singur viața.

Actorul fusese implicat într-un caz de presupus consum de droguri, fiind investigat din octombrie. Existau acuzații conform cărora ar fi consumat droguri într-un bar din Seul, dar el susținea că nu știa că acestea erau ilegale. Ulterior, testele sale de droguri au avut rezultate negative sau neconcludente, dar controversa a afectat considerabil reputația sa.

Lee Sun-kyun a avut o carieră actoricească impresionantă de peste două decenii și a devenit cunoscut pe plan internațional pentru interpretarea sa în „Parasite”, film care a câștigat patru premii la Gala Oscar din 2020, inclusiv cel mai bun film. Este primul film de limbă non-engleză care a obținut acest prestigios premiu.

Moartea prematură a lui Lee Sun-kyun lasă o rană în industria cinematografică, iar comunitatea artistică și fanii își exprimă tristețea și șocul la aflarea veștii despre pierderea unui talent remarcabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here