A fost vândut cel mai mare diamant pur, incolor, din lume

Un diamant pur incolor tăiat în formă de pară şi care are 101,73 de carate, cel mai mare din categoria sa, a fost vândut miercuri seară cu preţul record de 26,7 milioane de dolari la o licitaţie organizat la Geneva de casa Christie’s.

Cumpărătorul acestei nestemate, considerată a fi cel mai mare diamant pur incolor care a fost scos vreodată la licitaţie, este bijutierul american Harry Winston, a cărui companie a fost cumpărată recent de grupul elveţian Swatch Group.

Casa de licitaţii Christie’s spera totuşi să obţină cel puţin 30 de milioane de dolari.

Extras din mina Jwheng din Botswana, acest diamant cântărea în versiunea sa brută 236 de carate. Bijutierul care l-a şlefuit şi prelucrat a avut nevoie de 21 de luni pentru a-i da forma actuală, de pară, cu lungimea de 4,1 centimetri şi lăţimea de 2,5 centimetri.

Acest diamant, care a reprezentat principalul lot al licitaţiei organizate de casa Christie’s, a fost pentru prima dată pus în vânzare, iar cumpărătorul va avea privilegiul de a-i alege un nume. Acesta a precizat că numele acestui diamant va fi de acum înainte „Harry Legacy”. Mai mult pe realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here