Adjunctul Poliției Locale, audiat la DNA în dosarul primarului Mihai Chirica

@ Georgel Grumeza trebuie să explice procurorilor cum funcționa activitatea de recepționare și edificare a clădirilor, activitate pe care o avea în coordonare @ Vineri dimineață sunt așteptați la DNA și Mihaela Tulică, șefa Serviciului Control Urbanism, dar și fostul inspector Andrei Spînu @ Semnăturile celor doi apar pe mai multe certificate de edificare, care atestau în fals faptul că blocurile au fost construite cu respectarea autorizațiilor de construire

Joi, la ora 13.00, adjunctul Poliției Locale, Georgel Grumeza, a sosit la sediul DNA Iași însoțit de către avocat.

Acesta este audiat în dosarul în care primarul Mihai Chirica a fost inculpat și în care se cercetează modul în care a fost intabulată una dintre clădirile ridicate de omul de afaceri Gheorghe Cheșcu pe strada Vasile Lupu. Însă, în dosarul DNA cercetările s-au extins și cu privire la cinci proiecte imobiliare ale dezvoltatorului Doru Plugaru, iar Grumeza trebuie să explice în fața procurorilor cum funcționa activitatea de recepționare și edificare a clădirilor pe care o avea în subordine.

Vineri dimineață urmează să ajungă în fața procurorilor și cumătra primarului Mihai Chirica, Mihaela Tulică – șefa Serviciului Control Urbanism, dar și fostul inspector Andrei Spînu. Semnăturile celor doi apar pe mai multe certificate de edificare, care atestau în fals faptul că blocurile au fost construite cu respectarea autorizațiilor de construire. Este vorba de clădiri care au fost autorizate cu destinația „locuință individuală” și pentru care au fost emise certificate de edificare în baza cărora au fost intabulate blocuri de apartamente. În alte cazuri au fost acceptate etaje în plus, care nu fuseseră autorizate.

Amintim că la începutul lunii februarie, DNA l-a pus pe Mihai Chirica sub control judiciar, măsură prin care acestuia i s-a interzis să-și exercite atribuțiile de primar. După câteva zile însă, Tribunalul Iași a ridicat măsura controlului judiciar, iar Chirica și-a reluat activitatea în Primărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here