Cum scapi de kilogramele în plus, făcând sport!

Că sportul este un aliat de încredere în lupta cu kilogramele în plus, probabil nu mai este o noutate pentru nimeni. Însă, cum doar anumite alimente sunt indicate pentru slăbit, tot aşa doar anumite sporturi sunt recomandate pentru scăderea în greutate. Există foarte multe sporturi pe care le poţi practica, însă nu toate sunt utile atunci când vrei să slăbeşti. De exemplu, după cum informează site-ul eva.ro, exerciţiile fizice cu fitball-ul nu sunt de folos, chiar dacă antrenează muşchii. De asemenea, exerciţiile fizice care implică utilizarea anumitor echipamente statice în sala de fitness sunt ineficiente pentru slăbit, deoarece contribuie la mărirea masei musculare, fără a accelera topirea depozitelor adipoase. Iată ce sporturi te ajută să slăbeşti cel mai mult.

1. Alergatul

Alergatul este unul dintre cele mai sănătoase şi eficiente sporturi pe care le poţi practica. O oră de alergat în aer liber te ajută să arzi între 600 şi 800 de calorii, în funcţie de condiţia ta fizică şi de viteza pe care o atingi. Dacă eşti la începutul sesiunilor de alergat, este bine să nu forţezi organismul. Lasă-i o perioadă de acomodare, pentru a evita febra musculară. Cu timpul, pe măsură ce obţii mai multă rezistenţă, poţi mări distanţa de alergare, precum şi viteza.

2. Săritul corzii

Săritul corzii, unul dintre sporturile preferate ale copilăriei tale, este o metodă excelentă prin care poţi slăbi. O oră de sărit coarda te ajută să arzi între 800 si 1200 de calorii, în funcţie de greutatea pe care o ai. Pe lângă faptul că topeşte grasimea corporală, săritul corzii are şi alte beneficii: îţi tonifică trupul, te binedispune şi îţi măreşte rezistenţa la efort fizic.

3. Înotul

Dacă nu ştii să înoţi, a venit momentul să înveţi, mai ales dacă îţi doreşti să practici un sport foarte eficient pentru slabit. O oră de înot, în bazin sau în mare, te ajuta să arzi între 400 şi 600 de calorii. De asemenea, înotul fortifică articulaţiile, dezvoltă musculatura, combate aspectul inestetic al celulitei şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

4. Ciclismul

În parc, pe aleile din jurul blocului, pe munte, indiferent unde practici ciclismul, vei avea doar de câştigat de pe urma acestui sport. De ce? Întrucat ciclismul antrenează aproape toţi muşchii corpului, de la cei abdominali şi fesieri, la muşchii coapselor, ai gambelor şi ai braţelor. O oră de plimbat cu bicicleta într-un ritm mai alert te ajută să arzi până la 1000 de calorii, ceea ce nu este deloc rău, mai ales dacă practici acest sport în permanenţă.

5. Zumba

Dacă eşti pasionată de dans, cu siguranţă vei vrea să încerci zumba, noul sport-senzaţie, care îmbină fitnessul cu gimnastica, dansul şi distracţia. Cu alte cuvinte, zumba este tipul de sport care te ajută să slabeşti, dar în acelaşi timp te ajută să uiţi de stres şi să ai o dispoziţie de zile mari. O oră de zumba determină arderea a 500-1000 de calorii. Chiar dacă pleci epuizată de la sedinţele de zumba, cel puţin în scurt timp vei putea afişa un trup tonifiat, mai uşor cu câteva kilograme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here