IPS Teofan le cere preoților să se roage pentru bolnavi, medici, asistenți și pentru toți cei ce luptă împotriva coronavirus

Într-un document trimis de la Cabinetul IPS  Mitropolit Teofan către toți preoții din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan le cere parohilor, în contextul pandemiei de coronavirus, să se roage pentru cei bolnavi, pentru medici și asistenți și pentru toți cei ce luptă cu această molimă. IPS roagă parohiile ca fiecare, după posibilități, să ofere ajutor material celor ce au nevoie. Redăm mai jos mesajul Mitropolitului Teofan:

 Iubiți frați preoți,

Du-te, poporul meu, intră în cămările tale și închide ușa după tineș ascunde-te puține clipe, până când mânia va fi trecut!” (Isaia 26,20)

În aceste clipe de cumpănă, mă adresez vouă, preoților din poporul lui Dumnezeu, cu gând de binecuvântare, îmbărbătare și nădejde.

Trăim vremuri grele. Marii duhovnici ne-au avertizat de mult timp, dar noi nu am luat aminte întocmai.

Este vreme de întoarcere către Dumnezeu, cu cuget smerit și în duh de pocăință, cerându-I iertare pentru păcatele cele multe și grele săvârșite de noi, arhierei, preoți și popor.

Puterea noastră în această perioada izvorăște din Dumnezeiasca Liturghie. Deși săvârșită în condiții speciale, Dumnezeiasca Euharistie rămâne Cale, Adevăr și Viață, adică totul.

Vă adresez rugăminte stăruitoare să așezați Psaltirea, Canoanele de pocăință, Acatistul și Paraclisul Maicii Domnului, în centrul preocupării Sfinției Voastre, a familiei proprii și a enoriașilor.

Rugăciunea să cuprindă în inima ei pe cei bolnavi, pe medici, asistente medicale și infirmiere, pe toți cei care luptă cu această nouă molimă.

Ajutorul material, după putința fiecărei parohii, să nu lipsească pentru cei în mare nevoie.

Aveți grijă și de voi înșivă, și de propria familie, pentru că este imensă nevoie astăzi de preoți sănătoși, cu râvnă și curaj, de preoți care inspiră nădejde și putere mărturisitoare întru cele ale Adevărului.

Vă încredințez pe toți ocrotirii Domnului Hristos și rugăciunilor Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și ale tuturor Sfinților.

Al vostru frate și părinte în Hristos,

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here