Barosanul PSD are datorii de 130 milioane la intretinere. „M-au incarcat la caldura!”

Are spatii comerciale imprastiate in tot orasul, iar banii din chirii ii curg in buunare. Stefan Covalciuc, unul dintre cei mai instariti pesedisti din Iasi, presedintele vechii Cooperatii Solidaritatea , refuza ca sa-si plateasca datoriile la intretinere. Familia Covalciuc detine doua apartamente in Pacurari, pe str. Rediu nr. 4, achizitionate pe numele firmei Stefana SRL, ce au acumulat pana in prezent datorii de aproximativ 13.000 de lei. Ambele locuinte sunt amplasate la aceeasi adresa, in blocul 481-C, la scara A, apartamentul 38 avind o datorie de fix 11. 502 lei, iar apartamentul 39 de peste 950 de lei. Covalciuc contraataca: “Mi-au pus efectiv din burta cate 4 milioane lei vechi pe luna, la caldura, desi eu am toate tevile izolate”.  

Jupanul spatiilor comerciale din Iasi, Stefan Covalciuc, a devenit un adevarat Hagi-Tudose, notoriul personaj renumit pentru zgarcenia sa legendara. Omul de afaceri s-a pus de-a curmezisul si refuza sa-si achite datoriile la intretinere. Concret, familia Covalciuc refuza in mod constant sa plateasca un debit total de aproape  130 milioane de lei vechi. Datoria provine din neachitarea intretinerii plus penalitatile aferente de pe urma a doua apartamente cumparate in numele firmei sale, Stefana SRL. Locuintele sunt situate in cartierul Pacurari, pe str. Rediu nr. 4, Bloc 481-C, Scara A. Mai precis, SC Stefana SRL detine apartamentul 38 si 39. Conform listei afisate la scara blocului cu pricina, prima locuinta a acumulat o datorie la intretinere de 11.502,75 de lei, iar a doua , de cca 956,17 lei. Practic, de aproape  doi ani de zile, familia lui Covalciuc, un barbat putred de bogat, a refuzat sa mai plateasca vreun leu in contul datoriilor la intretinere. Si daca nu ar fi de ras, ar fi de plins, cei care au insa cel mai mult de suferit din cauza acestei situatii penibile si jenante in acelasi timp, sunt toti ceilalti locatari din blocul 481. Acestia din urma nu au nici o vina ca-l au drept pe vecin pe jupanul milionar Stefan Covalciuc, care, desi nu are nici un fel de problema financiara, ba dimpotriva, refuza in mod constant sa achite cateva zeci de milioane de lei amarate.

Asociatia de proprietari: “Stefana SRL, un rau-platnic”

De partea cealalta a baricadei, reprezentantii Asociatiei de Proprietari Bl. 481, Sc. A, de pe str. Rediu 4, l-au actionat in judecata pe Stefan Covalciuc, dar si firma acestuia, Stefana SRL, solicitand plata tuturor datoriilor, plus penalitati. Razboiul datoriilor la intretinere dintre Covalciuc si membrii Asociatiei de Proprietari s-a transformat rapid intr-un dosar civil de pretentii, cu numarul 32.965/245/2017, cazul aflandu-se pe rolul Judecatoriei Iasi. Seful asociatiei sustine ca firma Stefana SRL este rau-platnica si ca trebuie sa fie obligata la plata datoriilor, care s-au acumulat in luni de zile.

Covalciuc: “M-au incarcat abuziv la caldura desi tevile sunt izolate” 

In replica, contactat telefonic, baronul spatiilor comerciale din oras, Covalciuc se apara si sustine ca el a fost cel incarcat in mod abuziv la facturile de intretinere. “Va rog sa ma credeti pe cuvant. Eu nu locuiesc in acel spatiu. Acolo exista doar niste depozite ale firmei. Luni de zile, pe mine m-au incarcat aiurea la facturi. Mi-au pus efectiv din burta, lunar, cate 4 milioane de lei vechi, la caldura, desi toate tevile din spatiile respective sunt izolate. Daca nu exista caldura, cum mi-au incarcat facturile. Nu-mi explic. Eu nu folosesc tevile de caldura. Nu m-a chemat insa nimeni niciodata, la discutii, si la nici o sedinta de asociatie desi detin in zona spatii de cateva sute de metri patrati. Exista acolo, la asociatie, un personaj anume, care zice ca el este mare jurist si stie legea bine. Vom vedea insa pana la urma ce va decide instanta de judecata”, a spus revoltat Stefan Covalciuc.

Probleme la spalatoria auto K9 

Reamintim ca, Stefan Covalciuc, detine Spalatoria auto K9, situata pe Sos. Nationala 21, unitate administrata de sotia sa, Mihaela Covalciuc. La un moment dat, locatia a fost la un pas de a fi inchisa de catre inspectorii fiscali de la Directia Antifrauda Fiscala, pentru nedetinerea unei case de marcat electronice si nereguli financiare in contabilitatea firmei. Tot scandalul a izbucnit pe 20 iunie 2015, cand inspectorii ANAF-Directia Generala Antifrauda Fiscala, au descins la punctul de lucru al firmei Stefana SRL, mai precis la sediul Spalatoriei auto K9, in cadrul unei ample actiuni de verificare a documentelor societatii. In timpul controlului, inspectorii de la Antifrauda au stabilit ca spalatoria auto nu detine o casa de marcat electronica proprie si ca unele sume provenite din incasarile zilnice nu erau trecute in registrul de casa si in documentele contabile. Mai mult, in urma inventarierii monetarului, s-au gasit circa 7.000 de lei, bani ce nu au putut fi justificati, plus inca 1.138 de lei, descoperiti asupra unei gestionare, pe nume Daniela Apostu. In urma verificarilor, Directia Antifrauda a aplicat patronului SC Stefana SRL, firma care se ocupa de administrarea spalatoriei auto, doua amenzi contraventionale consistente, de 12.500 lei, respectiv 27.500 de lei, pentru incalcarea legii. In afara de sanctiunile contraventionale, inspectorii fiscali i-au dat patroanei Mihaela Covalciuc si un avertisment pentru neindeplinirea obligatiei de a se dota cu un aparat de marcat electronic, sanctiunea complementara mergand chiar pana la suspendarea totala a activitatii punctului de lucru situat pe Sos. Nationala 21.

Bianca CRISTEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here