Weekend radio cu oi propagandistice

Dacă ascultați din greșeală Radio Iași, e bine să știți că puteți da nu doar peste muzică populară de mîna a doua sau pupături dorsale la politicieni cu diferite funcții, ori la afaceriști de calibru mare & mediu. Uneori, puteți auzi și propagandă cleioasă în favoarea mizeriilor pe care le face statul contra noastră, prin diversele mizerii umane care ajung să reprezinte statul.

Cam așa ceva s-a întîmplat zilele trecute, cînd două oi intelijente ne-au lămurit cum stă treaba cu polițistul pedofil și cu jandarmul care dădea cu pumnul în manifestanți. Și ce-i cu lumea asta ră și proastă, care nu pricepe cum stă treaba, di fapt.

Prima oaie intelijentă era o tanti di la Radio Iași, iar a doua era o și mai intelijentă psiholoagă. Ambele pline de tupeu, ca caprele Irinucăi de rîie. Sau de scabie, că madamele îs întrelectuale. Ce ne iesplica deci duetul ovin & nesimțit ? Că lumea proastă s-a inervat digeaba pe Poliție și Jandarmerie, după ce au izbucnit scandalurile cu polițistul pedofil și jandarmul agresor. Că doar oameni îs și ei, nu roboți. Ghetu’ pedofil … Că îs cazuri izolate, nu trebuie acuzate instituțiile. Că asemenea valuri de nemulțumire publică sînt folosite de forțe ostile. Că e bine să nu ne grăbim, ca proștii, să tragem concluzii pripite.

Ca să vezi, soro … Păi, și Hitler era om , nu robot. Ceaușescu la fel. Au greșit și ei, ca omu’, da’ prostimea – gata, să-i judece ! Iar polițistul pedofil a fost doar un pic acoperit de colegii lui, care au mușamalizat cîțiva ani niște dosare, n-au omorît pe nimeni … Apropo, șefa Ministerului de Interne, Carmen Dan, o fi o isterică, de vreme ce a cerut demisia șefului poliției naționale. Ar trebui s-o ia la întrebări ăștia de la Radio Iași : de ce bagă poporul în panică, aaa ? Sigur ministreasa e manipulată de forțe iesterne ostile … Mîna Moscovei !

Ar fi de rîs, dacă n-ar fi de toată greața prestația unor asemenea copitate, ambalată în voci sobre și aere profesionale. Aere intestinale, de fapt, care vor să bage în capul poporului, plătitor de salarii la Radio Iași, vechile reguli comuniste : statul nu greșește niciodată, omul de rînd e vinovat, ăia din străinătate ne vor răul. Asta în timp ce rahatul produs de stat e cît casa.

Dacă cele două copitate ar fi avut copii agresați de vreun pedofil, ori ar fi fost înghesuite de un maniac sexual în vreo scară de bloc, presupun că n-ar mai fi apărat cu atîta zel jegul produs de stat. Jandarmul violent nu cred că le-ar fi lovit, fiindcă slugile statului se recunosc între ele. Chiar dacă unele dau cu bastonul, iar altele cu microfonul.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here