Votaţi ulcerul care vindecă reumatismul

despre veşnica prosteală cu răul cel mai mic

 

Marele guru de televiziune & internet C.T. Popescu le-a zis-o iar comuniştilor de la PSD : sînt nişte ceauşescoizi conduşi de un mic ceauşesc. Şi îndeamnă poporul deşteptat din somnul cel de moarte, în mod mai mult sau mai puţin explicit, să voteze cu forţili progresiste, nu cu barbarii de tirani. Jos dictatura ! UE PSD !

Evident, dincolo de orice hermeneutică a rafinamentului de tarla, episodul cu parolele de acces în oraşul ne-calamitat Tîrgovişte duhneşte, de la o poştă, a neo-sovietism de zonă interzisă. Dar asta e doar partea vizibilă şi şocantă a aisbergului. Fiindcă mini-Titanicul romînez nu e scufundat doar de cîrmacii pesedişti. În naufragiul nostru lent, dar sigur, au un rol important şi pseudo-salvatorii din categoria lui guru C.T. Popescu, ferocele propagandist  FSN-ist şi anti-NATO, transformat, precum Saul în Sf. Pavel, în propagandist al forţilor progresiste, euro-atlantice şi salvatoare.

Nu e vorba doar de convertirea dubioasă a apostolului CTP. Ci de ceva mult mai serios : dacă mulţi dintre şefii pesedişti au, în mod cert, sechele ceauşiste, asta ar trebui să inocenteze sechelele securiste care sînt vizibile, de la o poştă, în comportamentul multor lideri ai opoziţiei anti-pesediste ? Sau, dacă nu securiste, e în regulă cu cele toxico-parşiviste şi greţos-tîmpiste ?

Un clip video electoral, care a făcut furori pe internet, ne spune, prin vocea unui actor, că trebuie să votăm cu răul cel mai mic, fiindcă nu există politician ideal şi nu ne însurăm / mărităm cu candidaţii. Un truism elementar, plasat abil în mintea nehotărîţilor. Într-un mod parşiv.

Desigur, Churchill a făcut-o de oaie în Primul Război Mondial şi era un alcoolic, plus alte belele. De Gaulle era prea militar şi prea anti-american. Helmuth Kohl a fost un corupt, care a ieşit din politică pe uşa din spate. Dar toţi aceşti mari politicieni, dincolo de păcatele lor, şi-au împins ţările în direcţia cea bună, fie în vremuri de război, fie de pace.

Romînia n-a fost împinsă pe drumul cel bun de politicienii ei, ci a fost trasă din afară. Politicienii romîni, indiferent de culoarea lor, au fost doar frînghia cu care a fost remorcată căruţa romînească. Iar cei 30 de ani de post-comunism ne-au arătat că, în lipsa unei treziri reale, ” din somnul cel de moarte ” , a unei mase critice, soluţia votării ” răului cel mai mic ” seamănă mai degrabă a masaj anti-cancerigen. Masaj cu finalizări fericite, pentru mulţi dintre adepţii terapiei tantrico-levitaţionale.

Într-o campanie pro-vot orgamizată de tandemul PRO TV – Europa FM, Andreea Esca ne spune că, dacă n-ar vota, ar simţi că îşi trădează ţara şi îşi dezamăgeşte părinţii. Impresionant … Mă întreb doar dacă civica doamnă Esca n-a simţit asta şi cînd PRO TV infecta Romînia cu ştiri şi imagini violente legate de crime, violuri şi accidente. Sau cînd un reporter PRO TV s-a dus acasă la soţia unui pilot care tocmai murise, fără ca familia să ştie, dîndu-i vestea în timp ce operatorul filma şi întrebînd văduva înnebunită de durere ce simte. Ori cînd PRO TV maneliza Romînia şi împroşca masiv cu mahala ordinară şi prost gust greţos. Andreea, ai legătura …

Presupun că şi progresistul Lucian Mîndruţă ne îndeamnă să votăm, ca să salvăm democraţia. Probabil limba lui şi-a revenit după masajul aplicat, nu chiar în Evul Mediu, feselor lui Adrian Năstase. La ferma de la Cornu a premierului de atunci. Unde progresistul Mîndruţă a îngenuncheat, ca să fie înnobilat de sabia prinţului de Nastasy.

E dreptul oricui de a crede în ulcerul care vindecă reumatismul. Vă urez deci somn uşor şi vise plăcute. Dacă ne vedem peste alţi 30 de ani, să-mi spuneţi şi mie cum a fost.

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii ieşene. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here