Viol în Centrul de Plasament Paşcani. O fată de 14 ani, cu retard, obligată să facă sex în maşina paznicului

Un angajat al Centrului de Plasament „Sf Neculai” din Paşcani a violat o fată de 14 ani internată în instituţie. Cazul s-a petrecut pe 14 iunie şi Poliţia Judeţului este în plină anchetă asupra acestui caz.

„Sunt sigură că s-a întâmplat aşa cum povesteşte fata. De altfel, muncitorul care a făcut asta şi-a dat demisia imediat ce a fost începută ancheta internă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului”, ne-a spus Emilia Magriş, directorul Centrului „Sf Neculai”.

Pe 14 iunie, Vasile Negură, un angajat în vârstă de 50 de ani al instituţiei a luat-o în maşină pe una dintre fetele internate şi, în apropiere de Paşcani, ar fi violat-o. „Fata a fost luată de la şcoala specială, unde învaţă, şi a lipsit o oră. La întoarcere le-a povestit colegelor şi acestea ne-au alertat. Am cerut imediat anchetă de la Direcţie în acest caz. Şi dosarul a ajuns la Poliţie. Conform certificatului medico-legal, fata a fost violată”, a mai precizat Emilia Magriş.

Victima lui Vasile Negură are un mic handicap fizic şi suferă de o formă uşoară de retard, dar din afirmaţiile directorului este foarte frumoasă. „Momentan putem spune doar că este o anchetă în curs şi vom aştepta ca ofiţerii de poliţie şi procurorii să ne spună rezultatul. Ancheta noastră a fost finalizată. Copilul este acum consiliat de psiholog”, ne-a spus Ion Florin, şeful DGASPC Iaşi.

Vasile Negură a lucrat, până în 2010, la Şcoala Specială Paşcani, ca paznic, după care a fost angajat muncitor de întreţinere la Centrul de Plasament „Sf Necualai”. Vecinii săi din Paşcani îl descriu ca pe un om liniştit. Are doi copii şi, recent, a divorţat. Şi-a vândut jumătate din casa în care a locuit în Vatra, Paşcani, iar cealaltă jumătate i-a rămas soţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here