VIDEO Un preot celebru îi îndeamnă pe soți să întrețină relații intime în post: „Faci ce simți atunci când simți, nu când îți spune Biserica sau societatea”

Fostul preot Daniel Balaș exprimă o perspectivă radical diferită față de învățăturile Bisericii referitoare la post și interzicerea anumitor activități în această perioadă. În timp ce Biserica recomandă evitarea alimentelor de origine animală, relațiilor intime, bârfei și dușmăniei în timpul postului, Daniel Balaș respinge aceste reguli, afirmând că Dumnezeu nu recunoaște noțiunea de „post” și nu ține cont de dogmele impuse de Biserică.

Într-un răspuns la întrebarea unui urmăritor referitoare la interdicțiile în privința relațiilor intime în timpul postului, Balaș susține că nu există păcate, ci doar lecții de viață. În viziunea sa, a întreține relații intime cu partenerul de viață în timpul postului nu poate fi considerat un păcat. Balaș încurajează oamenii să urmeze întotdeauna propriile lor sentimente și să nu se supună regulilor impuse de alții.

„La Dumnezeu nu există post, El nu ține cont de o dogmă pusă de o instituție, ca voi să vă iubiți din a vă iubi în toate felurile. Dumnezeu nu știe că e o perioadă acum de 40 de zile. Ne-a spus o instituție să nu ne mai apropiem unul de altul că e păcat. E păcat să nu vă iubiți și să întrerupeți legătura voastră pentru o dogmă care vă îndepărtează unul de altul. Te culci cu soțul, soția când simți, nu când îți spune biserica, sau societatea, sau mama. Că dacă nu faci ce simți cu persoana de lângă tine, faci cu alta. Că tu simți că trebuie să faci și faci.

Deci nu e păcat să te culci cu bărbatul tău în post, sau duminica, sau miercurea, sau vinerea pentru că pe pământul ăsta nu există păcate. Sunt doar lecții prin care oamenii trec. Nu țineți cont de nimic când simțiți să faceți un lucru, faceți cum simțiți ca să vă fie bine, ca să vă luați energia unul de la altul, să fie acel yin și yang„, explică Daniel Balaș într-un clip postat pe rețelele sociale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here