Victor Micula, condamnat la doi ani de închisoare cu executare

Victor Micula, cunoscutul milionar din Oradea, a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare de către judecătorii din Oradea, în urma acuzațiilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Procesul a fost inițiat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea în aprilie 2021, iar Victor Micula jr. a fost acuzat de 18 infracțiuni de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, precum și de 13 infracțiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, incidentul care a condus la această condamnare a avut loc în anul 2019, când Victor Micula a folosit o armă de asalt de pe un pod din Oradea în timpul unei curse de mașini pe străzile orașului. Materialul video al incidentului a fost filmat și distribuit pe rețelele de socializare, atrăgând atenția autorităților.

Sursele indică faptul că Micula jr. ar fi obținut arma de la un cunoscut și ar fi continuat să încalce legea și după incidentul respectiv, într-o perioadă de aproximativ o lună, achiziționând zece arme și sute de cartușe, în valoare totală de peste 40.000 de euro, prin intermediul unui intermediar care deținea permis de port armă.

În cadrul procesului, s-a constatat că și alte persoane care l-au asistat pe Victor Micula în obținerea armamentului și muniției au fost deferite justiției sub acuzații de complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, precum și de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Un martor audiat în timpul anchetei a fost, de asemenea, adus în fața instanței și este acum acuzat de mărturie falsă, după ce a încercat să-l protejeze pe Victor Micula.

În timp ce Victor Micula a primit o sentință cu executare, ceilalți trei inculpați implicați au primit pedepse cu suspendare. Hotărârea instanței nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here