Viața bate filmul! Tânăr american răpit de agenții nord-coreeni pentru a-l învăța pe Kim Jong-un engleza. Părinții îl credeau mort

Foto: independent.co.uk

Foto: independent.co.uk

Speranțe pentru familia unui student care a dispărut în 2004 în timpul unei vacanțe în China, după ce o agenție de presă japoneză a relatat că acesta ar fi fost răpit de guvernul nord-coreean, potrivit independent.co.uk.

 

David Sneddon a dispărut din provincia Yunnan din vestul Chinei, ulterior presupunându-se că acesta a decedat.

 

Multă vreme s-a crezut că David Sneddon, student la Universitatea Brigham Young, a murit în timpul unei drumeții în Defileul Tigrului din apropierea râului Jinsha pe 14 august 2004. Dar trupul acestuia nu a fost descoperit niciodată.

 

Miercuri, Yahoo News din Japonia au relatat că David a fost reperat în Coreea de Nord, unde ar lucra ca profesor de engleză. Sneddon ar fi căsătorit și ar avea doi copii.

 

Departamentul de Stat din SUA a anunțat miercuri că vor verifica dacă David Sneddon se află cu adevărat în Coreea de Nord.

 

Choi Sun-yong, șeful Uniunii Răpirii Familiei, spune că o sursă i-a declarat că de fapt tânărul ar fi fost răpit de către agenții nord-coreeni și a lucrat ca profesor de engleză pentru Kim Jong-un, care devenise conducătorul statului în acea perioadă.

 

Părinții lui Snedoon, Roy și Kathleen, nu au crezut niciodată că fiul lor a murit după ce a căzut într-un râu. Știind reputația nord-coreenilor privind răpirea străinilor, aceștia au crezut mereu că regimul dictatorial din Coreea de Nord le-a căutat fiul datorită influenței acestuia, influență pe care a câștigat-o în timpul petrecut ca misionar mormon în Coreea de Sud.

 

În ultimii 12 ani, părinții lui Sneddon au făcut tot ce a fost posibil pentru ca autoritățile americane să investigheze dispariția fiului lor.

 

„Am știut mereu că el este în viață, motiv pentru care am continuat să luptăm”, a declarat mama acestuia pentru Desert News Utah.

 

Reprezentanții statului Utah din Congresul American au cerut să se investigheze circumstanțele dispariției tănărului, pentru a se confirma dacă a fost sau nu răpit de către Coreea de Nord.

 

„Sunt în continuare o mulțime de întrebări fără raspuns în legătură cu dispariția lui David. Familia lui merită răspunsurile la aceste întrebări și, până vom găsi aceste răspunsuri, vom continua să cerem Departamentului de Stat să urmărească toate explicațiile posibile în legătură cu dispariția lui”, a declarat în februarie Chris Stewart, reprezentant al Comitetului de Informații SUA.

 

(Sursa: digi24.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here