‘Vestitorii Apocalipsei Covid-19’ au uitat de mască: distanțarea se recomandă doar plebei

”Vestitorii Apocalipsei Covid-19”, specialiștii care întocmesc regulile și care apar toată ziua în mass-media pentru a solicita românilor să respecte regulile, însă tocmai ei au ”uitat” de purtatul măștii, iar distanțarea socială lipsește cu desăvârșire.

Medicul Virgil Musta și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, au ieșit, ieri, pentru a face declarații de presă. În prima zi când a devenit obligatorie purtarea măștii în toată țara, inclusiv în spațiile deschise, medicii și mărimile politice au călcat pe bec.

De remarcat că în fotografie jurnaliștii poartă măști, în timp ce medicii sunt toți fără mască pe figură.

În ziua în care a călcat pe bec, medicul Virgil Musta ne recomanda tuturor să purtăm mască. „Cea mai importantă este purtarea măștii, pentru că aceasta te protejează împotriva transmiterii directe a virusului. Dacă ea este purtată la orice contact între 2 persoane, șansa de a scădea numărul de cazuri crește simțitor. Avem speranța că poate, poate pandemia să nu mai fie trend ascendent și să înceapă să scadă, a explicat medicul Virgil Musta.

De altfel, exemplul vine chiar de la șeful Sănătății din România, Nelu Tătaru. După ce au adoptat noile reguli, într-o ședință de Guvern la care a participat și președintele Klaus Iohannis, Nelu Tătaru și Costel Alexe, alături de familiile lor, s-au ”izolat” pe o terasă din Iași, într-un iglu. Acești nu purtau măști, iar distanțarea socială este practic imposibilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here