Verzuliii gălbui ai lui Călinescu au ghinion cu Iașul

Dacă nu știați, vedeta tv Florin Călinescu e și mare om politic – șef de tur la moara de vînt a unui partid declarat verde, dar cu logo galben.

La Iași, partidul clovnului Floooriiin Căăliiinescu are în capul mesei o menajerie mai ceva ca la zoo. Șef de ogradă e un băiețaș din fundu’ curții, un șoarec care a argățit o vreme pe la curtea ruginitului buhai Simirad. Sebică Tătaru îi zice acestui țîrcovnic traseist, care a apucat să fie băiet de mingi și prin partidul arestatului Gheorghe Nichita, ex-primar și amorez-șef al Iașului.

Pe lîngă acest Mickey Mouse verzuliu, au apărut recent, în capul mesei zise ecologiste de pe Bahlui, două dihănii politice greu duhnitoare: Victor Chirilă și Mircea Manolache. Moș Chirilă e dinozaurul traseist ajuns în ALDE , inculpat într-un dosar penal de sex cu minore, iar Manolache e scandalagiul slinos plecat din balta mîloasă a UNPR, cu pretenția că gunoaiele pot curăța mediul înconjurător.

Duminica trecută, clovnul Călinescu s-a întîlnit la Iași cu trupa lui de circ bahluiez, de care tocmai s-a lipit, ca-candidat la primărie, și un mic saltimbanc local, specializat în șușanele de cartier.

Circarii verzi-gălbui au mîncat și au băut la Bolta Rece, au făcut poze, dar, ce să vezi … ? Ghinion de neșansă ! Nici n-a plecat bine bătrînul clovn Călinescu, că de la București a venit o veste cam funebră pentru verzii lui gălbui : se pare că, după cum zice justiția, șeful partidului verde-gălbui nu e musiu clovnul Călinescu, ci altcineva.

În traducere pentru alde Chirilă, Manolache & co : toate candidaturile blagoslovite de clovnul Călinescu sînt cam apă de ploaie. Adică degeaba au uns roțile jmecherii amintiți, fiindcă trenul lor e tras pe linie moartă.

În rest e bine, floarea de răsărită din sigla partidului călinesc e galbenă, frumoasă, doar că uleiul o să cam ajungă în altă salată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here