Vărul ministrului Alexe, numit șef la ABA Botoșani. Iovu este și finul lui Niță

Monitorul de Botasani anunta ca Remus Iovu, varul ministrului Costel Alexe a fost numit sef al SGA Botosani, din cadrul Administratiei Bazinale Prut @ Institutia este in directa subordine a ministerului condus de Alexe @ PNL, la fel ca PSD-ul lui Dragnea: Remus Iovu este cununat de fiica primarului liberal din Miroslava, Dan Nita @ DNA ancheteaza o afacere derulata pe axa Alexe – Nita – Chirica @ Dezvaluirea jurnalustilor de la Monitorul de Botosani, in randurile de mai jos

Alt partid, aceleaşi năravuri. Ceea ce, cu doar câteva luni în urmă, arătau cu degetul liberalii la PSD, anume cumetriile din instituţiile publice, se produce şi în guvernarea PNL, fără nici o urmă de perdea.

De la sfârşitul săptămânii trecute, cu puţin timp înainte de a veni la Botoşani ministrul Mediului, ieşeanul Costel Alexe, conducerea unei instituţii din subordine, şi anume Administraţia Naţională Apele Române prin intermediul conducerii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad, a decis schimbarea şefului Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoşani, inginerul Mihai Aroşoaie. Modul în care a fost schimbat este unul mai mult decât discutabil. Oficial, acesta şi-a dat demisia din funcţia de conducere, neoficial, la Botoşani a fost trimisă o echipă de control pentru a face presiuni asupra lui Aroşoaie să cedeze funcţia cu un an înainte de pensionare. Mihai Aroşoaie, fost vicepreşedinte PSD al Consiliului Judeţean, a trecut pe funcţia de inginer şef, iar Gheorghe Luşneac, ocupantul acestei funcţii, s-a întors la Dorohoi. În aceste condiţii, director la SGA Botoşani a fost numit Remus Iovu, vărul ministrului Mediului, Costel Alexe. De altfel, şeful ABA Prut-Bârlad este Petru Avram, cumătrul ministrului Mediului.

Petru Avram, consilier judeţean PNL, a mai fost şef la ABA Prut-Bârlad, calitate în care a şi fost pus sub acuzare în două dosare penale la DNA, pentru fapte care au legătură cu lucrările de investiţii pe care le-a gestionat în mod direct, fie din poziţia de şef birou investiţii, ori director al ABA, privind atribuirea unor contracte de execuţie unei firme aflate în faliment, Consir Siret. De fapt, potrivit presei ieşene, Avram ar fi semnat un act adiţional de 133 de milioane de euro la contractul din 1990 al ABA Prut-Bârlad cu Consir.

SGA Botoşani, ca subunitate a ABA Prut-Bârlad, administrează apele din judeţul Botoşani în bazinele hidrografice al râurilor Prut şi Siret. Lungimea reţelei hidrografice a cursurilor de apă este de 1.922 kilometri, fără râul Siret, care are o lungime de 125 kilometri între intrarea în ţară şi confluenţa cu râul Turbata. De asemenea, administrează îndiguiri de 10 kilometri, regularizări de albii de 221 kilometri, consolidări de mal de 23,3 kilometri, derivaţia Siret – Sitna şi 17 construcţii de exploatare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here