Daniel Niculiță: Copou Garden Residence va avea cel mai mare parc verde rezidențial din Iași

Lucrările la cel mai exclusivist cartier de apartamente din Iași avansează într-un ritm alert. În doar câteva luni de la startul lucrărilor, primul bloc din cele  șapte ale complexului Copou Garden Residence se află deja la al cincilea etaj. Dezvoltatorul este decis să lucreze la foc continuu pentru a finaliza anul acesta prima clădire din cadrul proiectului.

Veștile bune pentru viitorii locatari ai complexului Copou Garden Residence nu se opresc aici. Dezvoltatorul le-a pregătit o surpriză importantă pentru a spori confortul și calitatea vieții în cartier. La începutul acestui an au fost inițiate primele discuții cu una dintre cele mai importante firme din Italia în domeniul peisagistic în vederea proiectării și amenajării grădinii interioare din cadrul complexului. Parcul Copou Garden Residence va avea 20.000 metri pătrați și se dorește a fi unicat. Grădina  va impresiona prin varietatea vegetală și prin amenajarea peisagistică care va fi realizată cu cei mai buni specialiști în domeniu. Arborii care vor înfrumuseţa arealul vor avea înălțimi de până la 12 metri, printre aceștia regăsindu-se: paltini, cedri, brazi, molizi argintii și stejari. Peisajul feeric va fi completat cu mai multe specii de arbuști ornamentali: azalee, hortensii, trandafiri, camelii și multe altele.

Copou Garden Residence în cifre

Construit pe un teren în suprafață de 35.000 mp, complexul Copou Garden Residence va fi alcătuit din șapte corpuri de clădire cu regim de înălțime subsol, demisol, parter și 10 etaje, în care se vor regăsi 1.120 de apartamente, 1.250 locuri de parcare, spații comerciale, terenuri de sport, săli de fitness, piscina și SPA, zonă de servicii și o grădină interioară imensă, toate împreună însumând 125.000 mp construiți.

Încă de la începutul proiectului, prima prioritate a fost realizarea infracstructurii zonei. Au fost modernizate drumurile de acces către terenul unde se edifică proiectul rezidențial, astfel că locuitorii din zonă beneficiază de străzi asfaltate. Totodată, Daniel Niculiță a inițiat demersurile pentru modernizarea rețelelor de utilități (apă, canal, gaz și energie electrică) întrucât acestea erau subdimensionate. Astfel, rezidenții din proximitatea Copou Garden Residence pot  beneficia de rezolvarea unei probleme stringente care trenează de ani de zile, toate acestea fiind făcute pe cheltuiala dezvoltatorului.

 

Zona comercială și facilități

La fel ca în cele mai cochete orașe europene, Copou Garden Residence va include o zonă comercială ce va reuni o selecţie de magazine de top, restaurante elegante care invită clienţii într-o incursiune culinară de neuitat, cafenele de inspiraţie internaţională şi alte atracţii definitorii pentru atmosfera cosmopolită. Zona comercială va fi completată de una de servicii unde atât locatarii complexului cât și toți cei care locuiesc în zona Copou se vor putea bucura de facilitățile puse la dispoziție de dezvoltator: grădiniță și scoală primară, sală de fitness, salon de înfrumusețare, barber shop, clinică medicală, etc. Copou Garden Residence va pune la dispoziția comunității și un market care să asigure confortul necesar și care vă va ”priva” de aglomerația din supermarketurile orașului.

Oferta de apartamente

În funcție de nevoi, viitorii membri ai comunității  vor putea alege apartamente cu 1, 2 sau 3 camere. Ansamblul imobiliar va cuprinde 280 de apartamente cu o cameră, 560 de apartamente cu două camere si 280 de apartamente cu trei camere:

  • Apartament cu o cameră 42 mp – compus din cameră de zi, bucătărie, baie și hol
  • Apartament două camere 56 mp – compus din cameră de zi, dormitor, bucătărie, baie, două holuri
  • Apartament cu trei camere 73 mp – compus din cameră de zi, două dormitoare, bucătărie, baie, hol

Complexul rezidențial va dispune de 1250 de locuri de parcare dispuse astfel: la nivelul solului 180 de locuri, la nivelul demisolului 570 locuri, iar la subsol 500 de locuri. La subsol și demisol se vor mai regăsi adăposturi pentru apărare civilă, spații de depozitare pentru locatari și spații tehnice. Cele mai apropiate construcții din vecinătate se află la o distanță de 20,5 metri ansamblul rezidențial. La amplasarea locuințelor s-a ținut cont de orientarea camerelor față de punctele cardinale, de vânturile dominante și de însorirea maximă în timpul verii. Materialele folosite în construcții, finisarea și dotarea acestora se aleg pentru a asigura un maxim de confort termic, acustic și estetic.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here