Varianta Omicron se transmite deja comunitar în Anglia

Varianta Omicron a coronavirusului se transmite comunitar în regiunile Angliei, a declarat luni ministrul britanic al Sănătății, da a subliniat că este prea devreme să spună dacă acest lucru „ne va scoate din drumul către recuperare”, relatează Reuters.

Apărând introducerea unor reguli mai stricte pentru a încetini răspândirea virusului, Sajid Javid a spus parlamentului că guvernul „nu lasă nimic la voia întâmplării”, în timp ce oamenii de știință au evaluat varianta, care a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud luna trecută.

Javid a spus că acum există 261 de cazuri de Omicron în Anglia, 71 în Scoția și patru în Țara Galilor – un total de 336.

„Acestea includ cazuri fără legături cu călătoriile internaționale, așa că putem concluziona că acum există transmisie comunitară în mai multe regiuni ale Angliei”, a spus Javid.

Premierul Boris Johnson a declarat luni că nu sunt în prezent necesare alte restricții pentru a face față variantei Omicron, dar a refuzat să excludă impunerea unor astfel de măsuri înainte de Crăciun.

Marea Britanie a anunțat că toți călătorii care vin vor trebui să facă un test COVID-19 înainte de plecare spre Regat, în timp ce călătorii care sosesc din Nigeria, Africa de Sud și alte nouă țări africane vor trebui să se plaseze în carantină în hoteluri pentru a încetini răspândirea noii variante.

Numărul de camere de hotel disponibile pentru carantina internațională va fi dublat săptămâna aceasta, iar guvernul „mărește această capacitate cât mai repede posibil”, a spus Javid.

Javid a spus că în această etapă guvernul nu poate „să spună cu siguranță” dacă Omicron va evada sau nu protecției oferite de vaccinurile COVID sau dacă provoacă o boală mai gravă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here