USR-istul Gurlui şi fizica fluidelor maro

 

Silviu Gurlui e profesor de fizică la Universitatea ” Al. I. Cuza ” şi membru în conducerea filialei ieşene a USR ( asta e, nimeni nu-i perfect … ) . Ca fizician şi politician, a devenit cunoscut după ce a făcut publice mai multe măsurători privind gradul de poluare a Iaşului. Pîn-aici – bravos, jos pălăria.

Bizareria începe odată cu faptul că liderul USR-ist e o prezenţă familiară în ograda unei gazete, ” Bună Ziua Iaşi „, care varsă constant zoi în capul deputatei Cosette Chichirău, şefa filialei ieşene a partidului unde Gurlui e coleg de conducere taman cu respectiva tanti.

Că deputata Chichirău dă des cu oiştea în gard, asta e una, dar zoile sînt alta. Că USR-istul Gurlui legitimează zoile, prin prezenţa lui în ograda zoiogenă, asta e şi mai interesant.

E drept, lu’ tanti Cosette i se întoarce în faţă exact ce-a făcut şi ea, de mai multe ori, dîndu-se în bărci, taman în campania electorală, cu o gazetă care ştersese pe jos, ani la rînd, cu colegul ei, senatorul USR Dan Lungu.

Ce-o fi în  mintea lui Gurlui, în cazul ăsta, contează mai puţin. Principalul e ce se vede pe obrazul lui : nişte stropi cam maronii. Da, fără microscop electronic.

Un episod din serialul de crapă și sfadă ,, Gurluiul se întoarce ,,

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here