Urmărire ca în filme pe străzile Iașului

În noaptea de marți spre miercuri, un tânăr din Botoșani le-a încercat abilitățile polițiștilor ieșeni de la Rutieră, făcându-se că nu vede semnul prin care i se indica să tragă pe dreapta. Oamenii legii au plecat în urmărirea lui și, după ce au reușit să-l blocheze, și-au dat seama că respectivul avea și motive să fugă de poliție. Testat alcoolscopic, botoșăneanul s-a dovedit a fi beat criță, având o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Pe data de 8 martie, poliţiştii Secţiei 2 Iaşi au efectuat semnal regulamentar de oprire unui auto marca Volkswagen, care se deplasa pe aleea Mihail Sadoveanu, din municipiul Iaşi, al cărui şofer nu a respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere. Întrucât conducătorul nu a oprit, s-a procedat la urmărirea autoturismului, fiind ulterior blocat. Şoferul a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 25 de ani, din judeţul Botoşani. Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, iar pe tot parcursul cercetărilor a avut un comportament recalcitrant“, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here